Poziv lastnikom: Naj vaša dvorišča oživijo z dogodkom ali zgolj z druženjem s sosedi

ŠTR
07.03.2020 04:58

Društvo Hiša! ob deseti obletnici projekta Živa dvorišča vabi, da prijavite svoje dvorišče kot eno od lokacij, na kateri bi bil poleti kakšen od dogodkov na festivalu Živih dvorišč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvorišče v Gosposki 28, ki je bilo prav tako vključeno v projekt v preteklih letih
Marko Vanovšek

Letos bodo med 26. junijem in 4. julijem. Prijavite svoje dvorišče do konca marca, ob tem pa sporočite lokacijo in kontaktno osebo. Zbirajo tudi predloge in ideje, kaj bi si želeli videti in gostiti na svojem dvorišču. Prijave na mateja@drustvo-hisa.si.
"Dokažite, da premoremo ogromno neopaženih prizorišč, ki se lahko v trenutku spremenijo v gledališki oder, likovno delavnico, prostor za okrogle mize, kuhinjo na prostem ali enostavno v prostor za druženje s sosedi," še pozivajo.
Živa dvorišča so na kulturno sceno v Mariboru prvič stopila leta 2010. Ekipa sedanje Hiše! je v sodelovanju z Društvom Gledališče Ane Monro odkrivala skrite kotičke mesta in jih skozi urbano aktivacijo začela oživljati. Cilj Živih dvorišč je vedno bil, da se ob sodelovanju s prebivalci na njihova dvorišča vabi kulturne ustvarjalce in kreativne dejavnosti ter se s tem ponovno vzpostavijo kot prostor druženja in soustvarjanja, to, po čemer so bila dvorišča prepoznana že nekoč. Letos bodo Živa dvorišča ponovno odprla svoja vrata in v svojo družbo povabila goste, ki so jim pomagala ustvarjati zgodbo zadnjih deset let. "Najpomembnejši akter naše zgodbe pa so bili vedno stanovalci, zato vas letos še posebej toplo vabimo, da se nam pridružite, odprete vrata svojih dvorišč lokalnim umetnikom in z nami preživite prve poletne dni," dodajajo organizatorji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta