Prenova zahodne tribune Ljudskega vrta se zamika v prihodnje leto

Barbara Bradač Barbara Bradač
26.02.2019 21:11

Kaj razkriva osnutek proračuna mariborske občine za leto 2019, ki je ocenjen na več kot 136 milijonov evrov ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prenova zahodne tribune v Ljudskem vrtu se zamika v leto 2020, saj je v letošnjem proračunu predvideno le 96 tisoč evrov za pripravo investicijske dokumentacije.
Andrej Petelinšek

Proračun mariborske občine je ocenjen na nekaj več kot 136 milijonov evrov, izhaja iz včeraj objavljenega dokumenta na spletni strani mariborske občine. Prihodki so ocenjeni na skoraj 117 milijonov evrov, razliko pa bo občina pokrila z dodatnim zadolževanjem v višini 10,2 milijona evrov (dolg občine bo tako ob koncu leta znašal že 46 milijonov evrov), s prenosom 7,2 milijona evrov iz preteklega leta, 1,5 milijona evrov pa bo občina pridobila s prodajo delnic Arrive.

NK Maribor: Pogled v prihodnost ni prijeten

In kaj razkriva načrt razvojnih programov 2019-2022? Prenova zahodne tribune v Ljudskem vrtu se zamika v leto 2020, saj je v letošnjem proračunu predvideno le 96 tisoč evrov za pripravo investicijske dokumentacije. Bo pa za dokončanje prostorov pod severno in južno tribuno Ljudskega vrta namenjenih 2,8 milijona evrov.

Zamika se tudi gradnja Zdravstvene postaje Tezno

Zamika se tudi gradnja Zdravstvene postaje Tezno. Letos je predvidenih 160 tisoč evrov za izdelavo projektne dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja. "S predlogom proračuna za leto 2019, v katerem so sredstva za pridobitev gradbene dokumentacije zagotovljena, za gradnjo pa so sredstva predvidena v letu 2020, sem obveščen, a hkrati žalosten. Dokončna potrditev proračuna pa je v rokah svetnikov MOM," je ob tem povedal direktor mariborskega zdravstvenega doma Jernej Završnik, ki že več kot deset let opozarja na slabo stanje Zdravstvene postaje Tezno.

Zobozdravnika je direktor Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Jernej Završnik poklical na zagovor.  
Sašo Bizjak

Uredili bodo Streliško in Cafovo

Je pa za letos v načrtu obnova Koroške ceste in Glavnega trga na območju od Umetnostne galerije Maribor do Starega mosta. Prenova se bo zaključila v letu 2020, zanjo pa je letos načrtovanih 1,5 milijona evrov. Prenove bo deležna Streliška cesta na odseku od bencinskega servisa Mol do Ljubljanske ulice, za kar bo namenjenih 1,5 milijona evrov. Za skoraj pol milijona evrov bodo uredili tudi Cafovo ulico. Za projekte Trajnostne urbane strategije (TUS) so načrtovana sredstva v višini slabih štiri milijona evrov za nabrežje reke Drave, Vojašniški trg z objekti in skate park in za pripravo projekta za park ob Pekrskem potoku.
Tri milijone evrov bo občina morala zagotoviti za cestno-železniški podvoz v Ljubljanski ulici. Kot kaže, bodo kanalizacijsko omrežje v Limbušu krajani vendarle dočakali, v proračunu je zanj predvidenih 900 tisoč evrov. Načrtovan je tudi denar za izgradnjo nove strehe na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu v višini 310 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta