Prihaja kulinarični praznik ulične hrane

Klemen Polanec Klemen Polanec
16.08.2019 16:18

Konec avgusta se bo na Trgu Leona Štuklja ustavila karavana ulične hrane in ponudila pester izbor jedi svetovne in pristne slovenske kuhinje, predstavljene na ulični način

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Omamno bo tudi letos konec avgusta dišalo iz loncev vrhunskih kulinaričnih mojstrov na Trgu Leona Štuklja. 
Sašo Bizjak

Zadnji konec tedna v avgustu bo v Mariboru znova dišalo po pristni ulični hrani. Že tretje leto bo potekal Street Food Market, kulinarični festival, ki bo Mariborčanom znova približal neznane in tuje kraje, države in njihovo gastronomijo. Od 29. do 31. avgusta se bo na Trgu Leona Štuklja zbralo okoli 40 ponudnikov, ki bodo v svojih tako imenovanih food truckih oziroma predelanih vozilih pred očmi obiskovalcev pripravljali hrano.

Pol tujih in pol slovenskih uličnih kuharjev

Čeprav ponudniki hrane skoraj do zadnjega ostajajo skrivnost, pa Mitja Špes, eden izmed organizatorjev, pravi, da bomo lahko med drugim pokusili španske churrose oziroma v sladkor ter cimet povaljane ocvrte brizgane palčke, kitajski dim sum, žlikrofom podobno jed kuhano v sopari, obiskovalci bodo lahko izbirali tudi med različnimi hamburgerji, hot dogi, sendviči, lignji, štruklji, češkimi pivskimi klobasami, svinjino, škampi, palačinkami, vaflji in še med mnogimi drugimi jedmi. Ponudniki ne bodo pozabili na vegetarijance.

Sašo Bizjak

Kuhali bodo tudi tekmovalci iz Masterchefa

Ker se zraven dobre družbe in hrane poda tudi dobra pijača, bodo ponujali kraft piva, različne pijače na osnovi gina in lokalna vina. Vstopnine ne bo, cene hrane pa se bodo gibale med štirimi in osmimi evri.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta