Prijaznost, ki bo pogrela slovenske brezdomce

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
13.11.2019 13:55

Podjetji Retorik in Avantus sta med slovenske brezdomce razdelili več kot 2500 parov nogavic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjan Cojhter in Polona Požgan sta predala donacijo, 2500 parov nogavic za slovenske brezdomce Bojanu Kuljancu, predsedniku društva Kralji ulice.
Sašo Bizjak

S predajo 2500 parov nogavic, namenjenih brezdomcem po Sloveniji, so v Mariboru v sklopu projekta Prijaznost greje, ki je nastal na pobudo Polone Požgan iz firme Retorik in Matjana Cojhtera iz zaposlitvenega centra Avantus, na mednarodni dan prijaznosti opozorili na to, da je pomembno biti prijazen. Štejejo drobne pozornosti, prijazen nasmeh - prijaznost ne stane veliko oziroma sploh nič ne stane. Na to opozarja 13. november, mednarodni dan pozornosti, ki se obeležuje od leta 1998.
Polona Požgan je s projektom Prijazno je biti prijazen pred dvema letoma začela opozarjati na pomembnost empatije in prijaznosti do ljudi. Ko sta s Cojhterjem razmišljala, kako bi letos obeležili mednarodni dan prijaznosti, sta se odločila z donacijo spomniti na brezdomce, saj ti še redkeje kot ostali slišijo prijazno besedo ali pa so deležni prijaznih dejanj. Ker smo pač, pravi Požganova, "ljudje ponavadi bolj prijazni do tistih, za katere presodimo, da nam bodo v življenju koristili, ki so 'po lestvici' višje od nas, in malo manj do tistih, za katere mislimo, da nam v življenju ne bodo koristili."

Matjan Cojhter, Polona Požgan in Bojan Kuljanac
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta