Priložnost za mlade v Mariboru: Sodeluj in predlagaj

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.03.2019 17:37

V Mariboru so ta teden začeli projekt pilotnega participatornega proračuna za mlade, ki ga v okviru projekta Com'on Europe izvaja MKC Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Željko Milovanović in Nina Roškar sta poudarila, da si želijo mladim omogočiti soustvarjanje mesta.
Igor Napast

Mladinski kulturni center (MKC) Maribor nadaljuje projekt Com'on Europe, ki skozi poskusno uvedbo participatornega proračuna za mlade ponuja mladim možnost soodločanja o projektih za izboljšanje njihovega mesta. "Evropska mesta se soočajo z izseljevanjem mladih in nizko stopnjo njihove participacije. Ker želimo, da mladi v mestu ostanejo, jim želimo omogočiti soustvarjanje mesta," je dejal Željko Milovanović, vodja mladinskih programov v MKC Maribor.
Pilotni projekt participatornega proračuna za mlade bo to omogočil, pravijo v MKC Maribor, ki mlade k participaciji pozivajo v akciji Bodi zrav'n. Za med pet in deset izbranih projektov, ki jih bodo predlagali mladi, bodo namenili 5000 evrov. Takšno obliko vključevanja mladih bodo kasneje priporočili tudi Mestni občini Maribor. Ta se je v preteklosti že ukvarjala s participatornimi proračuni, a projekti niso bili v celoti izpeljani. V MKC Maribor mlade pozivajo, da predloge prijavijo na platformo Com'on Maribor.

V MKC Maribor so z zbiranjem predlogov že začeli, rezultate bi radi predstavili jeseni.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta