Prvi mariborski rockerski maraton

Igor Selan Igor Selan
05.09.2019 17:55

Avditorij Lutkovnega gledališča v Minoritih bo v petek, 6. septembra, od 17. ure gostil Mariborski rock festival BOOM

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Minoritih bodo nastopili tudi Skakafci.
Igor Napast

Na festivalu bo nastopilo 18 glasbenih skupin - Simpatico, Skakafci, Flaster, The Flying Sticks, Dogma, CCR Remember, Snežna kraljica, Pirhalter, Social Problem, Čudežna polja, Lauženki iz nahkastla, Preporod, Leonart, Krokar, Stari pes, Happy ol' McWeasel, Alo!stari in Pohorje express. Na rockerskem maratonu se bodo tako izmenjale kar tri generacije mariborskih rock glasbenikov, od legend do začetnikov.
"V času hiperpotrošništva, ko je radijske postaje zavzela pretežno računalniška glasba, je rock začel počasi toniti v pozabo. Na radiu tako lahko slišiš samo še peščico domačih rock bandov. Kljub temu je rock pri nas preživel, v glavnem za debelimi zidovi zaklonišč, vlažnih kleti in pregretih garaž. Zato se nam je zdelo prav organizirati tak dogodek, saj je dobrih rock bandov v Mariboru še zmeraj veliko, nimajo pa priložnosti nastopati, ker so organizatorji koncertov in dogodkov pretežno osredotočeni na komercialne prireditve, izjema je le Pekarna Magdalenske mreže," je povedal eden od organizatorjev Igor Fekonja. In dodal, da bo blagovna znamka BOOM v Mariboru prisotna tudi v prihodnje: "Ne bomo sicer več organizirali dogodkov v tako velikem obsegu, bomo pa s koncerti vseskozi prisotni še naprej. Možnosti ne bodo dobile le mariborske rockovske skupine, ampak tudi od drugod iz Štajerske."
Vsi nastopajoči na petkovem festivalu BOOM so se odrekli honorarjem. Te bosta organizatorja, Društvo ljubiteljev rock glasbe in Feki Production, namenila Društvu Upornik. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta