Robert Kereži bo s tekom 286 kilometrov spomnil na Vranov let

Klemen Polanec Klemen Polanec
19.09.2019 12:48

Mariborski ultra trail tekač bo prihodnji teden pretekel 286 kilometrov v spomin na 75. obletnico osvoboditve zavezniških vojnih ujetnikov v Ožbaltu iz nemškega ujetništva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Kereži 
Gregor Grosman

Mariborski ultra trail tekač Robert Kereži se bo v torek, 24. septembra, podal na 286 kilometrov dolgo preizkušnjo Vranov let od Ožbalta do Otoka v Beli krajini. Prvi tek prijateljstva Vranov let bo potekal ob 75. obletnici osvoboditve zavezniških vojnih ujetnikov v Ožbaltu iz nemškega ujetništva. Spomnil bo na avgust leta 1944, ko je več kot sto zavezniških vojakov ob pomoči domačinov in partizanov pobegnilo iz okupiranega ujetništva nacistične vojske ter v štirinajstih dneh prehodilo pot s Pohorja do Bele krajine. Ralph Churches - Vran, eden rešenih Avstralcev, je po vojni spomine zapisal v knjigi Vranov let v svobodo, zaradi česar je njihova prehojena pot danes imenovana pot zavezništva oziroma Vranov let v svobodo.

Prvi tek prijateljstva Vranov let so predstavili Eduard Vedernjak, Robert Kereži in Janez Ujčič.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta