Snaga opozarja: Kruh škodi

an.k.
19.06.2019 09:26

Ne škodujte ribam s hranjenjem, pozivajo na mariborski Snagi: japonske krape hrani osebje Akvarij-terarija, hrana, ki jo v ribnik mečejo obiskovalci, pa potone na dno, kjer gnije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

V prvem ribniku v Mestnem parku zmanjkuje kisika, saj je prenasičen s hranili, sporočajo s Snage: "V zadnjih dneh opažamo, da ribe v prvem ribniku Mestnega parka v vodi ne dobijo dovolj kisika, kar je posledica pretiranega hranjenja, ki se dogaja s strani občanov. Okrasni japonski krapi, ki jim sicer pravimo tudi koi krapi, so ribogojne ribe, ki niso vajene jesti kruha in ostale hrane, ki jo človek sicer dobronamerno ponudi tem živalim, ampak se prehranjujejo z briketi. Za njihovo strokovno in kontrolirano hranjenje skrbi osebje Akvarija-terarija. Ker ribe hrane, ki jo v vodo strese človek, običajno gre za kruh, ne pojedo, se hrana nabira na dnu ribnika, kjer počasi razpada. V tem procesu pa iz vode odvzema kisik, zato obstaja nevarnost, da se ribe zadušijo."
Pri gnitju se poleg tega, da se porablja kisik, lahko pričnejo množiti tudi strupeni organizmi.
Ob ribniku je sicer nameščena opozorilna tabla, ki prepoveduje hranjenje rib, a jo le redko kdo upošteva, opozarjajo na Snagi in dodajajo: "Če želite ribam zares samo dobro, jih ne hranite, ampak prepustite hranjenje strokovnjakom, ki to počnejo redno in s hrano, ki okrasnim japonskim krapom tudi ustreza."
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta