Športni objekti Maribor: Milan Mikl odstopil iz sveta zavoda

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
01.06.2020 16:20

Med podajanjem odgovornosti med svetom, direktorjem in ustanoviteljem javnega zavoda podžupan Samo Peter Medved napoveduje: "Do jeseni bomo pripravili celovito rešitev."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Mikl: "Bil sem moteč faktor, saj sem opozarjal, da pot, ki jo je zastavil direktor Tadej Mežnar, ni prava."
Andrej Petelinšek

Po zadnji izredni seji mariborskega mestnega sveta, na kateri so kljub številnim pripombam potrdili nov sanacijski načrt Športnih objektov Maribor (ŠOM), je iz sveta zavoda odstopil Milan Mikl, mestni svetnik Liste Franca Kanglerja - NLS. "Ugotovil sem, da v tej sestavi sveta ne morem več delovati. Bil sem moteč faktor, saj sem opozarjal, da pot, ki jo je zastavil direktor Tadej Mežnar, ni prava. Mogoče bom v kakšni drugi sestavi znova sodeloval, saj mi ni vseeno za usodo športa v mestu, a proti toku ne morem plavati," nam je povedal Mikl. Mežnarjev sanacijski načrt, ki temelji na zadolževanju, odpuščanju in zvišanju vstopnin, je po njegovem mnenju brez vizije, precejšnja težava za rešitev položaja pa so tudi vse slabši odnosi med zaposlenimi v ŠOM, je še opozoril Mikl.

Stevanović: Mežnar ima še vedno naše zaupanje

Predsednik sveta Miloš Stevanović Miklov izstop obžaluje, "saj so imele njegove besede težo", toda podobno kot podžupan Samo Peter Medved meni, da čeravno bi bil lahko sanacijski načrt boljši, druge poti v tem trenutku preprosto ni. "Pred direktorjem Mežnarjem samo kapo dol. Stanje v zavodu je burno, a direktor se bori po najboljših močeh in pošteno. Še vedno ima naše zaupanje," je poudaril Stevanović, ki ocenjuje, da je žogica zdaj na strani ustanovitelja. Res je, da mora Mežnar program dopolniti z akcijskim načrtom trženja, a Stevanović opozarja, da se o boljšem trženju pogovarjajo že štiri leta, a je iz dotrajanih objektov težko iztisniti več denarja. Ključni odprti vprašanji sta po njegovem sistem financiranja in dolgoročni načrti z nekaterimi športnimi objekti - na to pa bo odgovor morala dati mariborska občina, ne direktor.

Miloš Stevanović: "Pred direktorjem Mežnarjem samo kapo dol."
Andrej Petelinšek

​Podžupan Medved: Likvidacija bi bila poraz

Podžupan Samo Peter Medved priznava, da so v zaostanku pri reševanju finančne slike ŠOM, in obljublja, da bodo do jeseni pripravili celovito rešitev. "Likvidacija zavoda je še vedno možnost, a to bi bil poraz," podžupan zagotavlja, da bodo naredili vse, da se to ne zgodi.
Mestni svet je sanacijski načrt, ki predvideva zmanjšanje števila zaposlenih in podražitev vstopnin, potrdil, poudarja Peter Medved, na občini pa pripravljajo spremembo odloka o ustanovitvi ŠOM. Kaj natančno to pomeni, podžupan še ne razkriva, ena od možnih rešitev pa je, da bi ŠOM postal zgolj upravljavec športnih objektov, medtem ko bi se s trženjem športnih in turističnih prireditev ukvarjal nekdo drug.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta