Tenisači ŽTK Maribor potrjujejo sloves najboljših

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
18.03.2023 03:25

Potem ko je ekipa njihovega kluba zmagala v državnem prvenstvu do 18 let, je enak uspeh dosegla tudi ekipa do 16 let

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje ekipe do 16 let po osvojitvi naslova
TZS

Zanimivo, v finalnih tekmah v obeh starostnih kategorijah so se igralci in igralke mariborskega kluba spoprijeli z ekipama TK Center Court Ljubljana. Medtem ko je ekipa do 18 let v Mariboru tekmeca odpravila s kar 5:0, je bila ekipa do 16 let na tekmi v Ljubljani na robu poraza, na koncu pa se vendarle veselila zmage s 4:3. ŽTK Maribor je z dvema naslovoma potrdil sloves najboljšega teniškega kluba v Sloveniji. 

Tekmo so bolje začeli gostitelji, ki so po zmagi Gašperja Matijašiča nad Paolom Angelijem povedli z 1:0. Rezultat je izenačila Beti Butina Jazbec, ki je bila boljša od Kaje Kadak Ocvirk, nato pa sta sledili dve zmagi za ljubljansko ekipo; Luka Albreht je bil boljši od Marka Bečiroviča Novaka, Matic Hribar pa od Liama Lugariča, s čimer je Center Court povedel s 3:1 in od zmagoslavja ga je ločila le še ena dobljena igra. Upanje na uspeh gostov je najprej podaljšala Nala Kovačič, ki je bila boljša od Kaje Najzer, nato pa sta sledila še obračuna dvojic. Naveza Angeli, Butina Jazbec je rezultat v zmagah poravnala na 3:3 in o zmagovalcu je odločal drugi obračun dvojic Gašper Matijašič, Kaja Najzer - Liam Lugarič, Nala Kovačič; po rezultatu 1:1 v nizih je odločilnega dobila mariborska. "Ekipi sta v izjemnem ozračju pokazali zelo visoko raven tenisa. Čestitam tekmecu, predvsem pa našim igralcem in igralkam, ki se jim je uspelo izviti iz primeža. Upali smo, da bomo po posamičnih dvobojih vodili za točko, a ker se to ni zgodilo, smo dvojice sestavili tako, da smo šli na vse ali nič in na koncu nam je uspelo," je bil presrečen kapetan Aleš Germič.

Ob Paolu Angeliju, Liamu Lugariču, Marku Bečiroviču Novaku, Nali Kovačič in Beti Butina Jazbec so na drugih tekmah igrali še Jernej Ploj, Mark Laubič, Liam Lalič, Timotej Rodošek, Rok Gregl, Jon Glogovac, Ajda Dovnik, Michelle Pernat, Ema Mastnak, Tara Murshed, Špela Arsenovič in Leontina Mihajlović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta