Univerza v Mariboru: O tajnem poročilu šele konec leta

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
22.10.2019 15:33

Izdelava končnega poročila o domnevno spornih izplačilih na Univerzi v Mariboru bo trajala več časa, kot je sprva predvideval rektor Zdravko Kačič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rektor UM Zdravko Kačič
Igor Napast

Javnega razkritja tajnega dokumenta pregleda poslovanja Univerze v Mariboru, ki ga je pri družbi Ernst & Young naročilo bivše vodstvo Univerze v Mariboru, ugotovil pa je med drugim tveganja za izigravanje zakona o javnem naročanju, navzkrižja interesov in fiktivna izplačila na drugi največji univerzi pri nas, še nekaj časa ne bo. "Končno revizijsko poročilo", ki ga je aktualno vodstvo univerze naročilo kot odgovor na omenjen pregled, namreč ni bilo zaključeno do konca septembra, kot je napovedal mariborski rektor Zdravko Kačič, ampak bo izvajalec, Inštitut za forenzične preiskave v financah in računovodstvu, ki deluje na Visoki šoli za računovodstvo in finance, strokovno mnenje pripravil šele novembra. Nato bodo ugotovitve romale na upravni odbor, še prej pa si bo za njihovo preučitev nekaj časa vzel rektor.

Univerza v Mariboru
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta