Ureditev kolesarske in peš poti bo plačal Europark

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
29.09.2020 02:00

Predvidena je tudi dodatna ozelenitev in nove klopi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Namen projekta Park 2 Park (pot od Magdalenskega parka do Europarka) je vizualna oživitev in revitalizacija peš in kolesarske poti.
Sašo Bizjak

Z ureditvijo pešpoti in kolesarske poti od Magdalenskega parka mimo železniške postaje Tabor in UKC Maribor preko nadhoda, ki so ga postavili nad vzhodnim krakom krožišča ob Titovi cesti, se bo za pešce in kolesarje bistveno skrajšala pot iz smeri Tabora proti Mariborski razvojni agenciji in Europarku. Ureditev pešpoti in kolesarske povezave bo v vrednosti 27 tisoč evrov doniral Europark. "Namen projekta Park 2 Park (pot od Magdalenskega parka do Europarka) je vizualna oživitev in revitalizacija peš in kolesarske poti," pravi Simona Mandl, center managerka Europarka.

Sašo Bizjak

S prenovo bo že obstoječa peš in kolesarska pot zasijala v novi podobi ter naposled zares zaživela, saj se bo protihrupni zid ob njej kmalu preobrazil v razstavne panoje na prostem, napoveduje Mandlova in še dodaja: "Na betonskih panelih bo namreč prikazan zgodovinski razvoj Maribora od pradavnine do današnjih dni. Predvideni so tudi dodatna ozelenitev ob poti, nove klopi in druge vizualne intervencije, ki bodo popestrile enolične betonske in asfaltne površine. Na prenovljenih urbanih površinah bo prostor tako za druženje kot za ustvarjanje, obenem pa bo načrtovana ureditev povezala ključne prostorske programe v tej mestni četrti."

Sašo Bizjak

Zaključek del in odprtje nove prometne povezave za pešce in kolesarje bosta predvidoma oktobra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta