V Račah in Hočah tudi letos počitniško varstvo

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.05.2020 05:00

Od 29. junija do 21. avgusta bo razgibano preživljanje počitnic v občini Hoče - Slivnica, teden dni kasneje se začne v občini Rače - Fram. Prijave začne Svizec šport zbirati v ponedeljek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med počitnicami medse povabijo tudi številna društva, da se predstavijo otrokom. 
Sašo Bizjak

S 1. junijem bo Svizec šport začel zbirati prijave za letošnji poletni tabor v občinah Hoče - Slivnica in Rače - Fram, ki mnogim staršem predvsem otrok prve triade močno olajša skrb glede varstva otrok med počitnicami. V občini Rače - Fram število otrok, ki se bodo lahko letos udeležili poletnega počitniškega varstva, ostaja nespremenjeno, in sicer se ga bo lahko vsak teden udeležilo 45 otrok. V občini Hoče - Slivnica je ta številka za zdaj nekoliko manjša v primerjavi z lanskim letom. Zaradi omejitve zbiranja do 50 oseb bodo toliko otrok sprejeli. Če se bo kaj spremenilo, bodo zagotovili športno aktivne počitnice še za dodatnih deset otrok.

Veliko športa in raziskovanja okolice

Izvajalci tabora iz Svizec športa letos zaznavajo nekaj več povpraševanja kot običajno. "Pod vprašajem so sicer še vsi avtobusni prevozi pa tudi vlak, saj pri prevozu desetih otrok na en avtobus cena ni več vzdržna. Če pri tem ne bo sprememb, bomo raziskovali okolico peš, s kolesi, rolerji, skiroji ... Čim več bomo zunaj," pojasnjuje Vid Kajnih, direktor Svizec športa. Letos tudi ne bodo izvedli prenočitve oziroma Svižčeve pižama zabave. A idej jim ne manjka. "Še vedno je rdeča nit počitniškega dogajanja šport, bo pa za vsakogar nekaj, tudi ustvarjanje," dodaja.

otroci-Svizec-občina Rače-Fram-poletni tabor
Arhiv Svizec

Cena ostaja enaka

"Ob prvi prijavi še vedno velja, da je možno otroka prijaviti za največ tri tedne, če so potem še prosta mesta, je možno tudi za več tednov. Pri prvi prijavi imajo prednost otroci s stalnim prebivališčem v občini, kjer se tabor organizira. Namen je, da staršem olajšamo skrb in da rešijo tisto največjo stisko med počitnicami," pojasnjuje Kajnih. Za otroke s stalnim prebivališčem v občinah izvajanja je cena 20 evrov na teden z vključeno prehrano, preostalo sofinancira občina. Za otroke iz drugih občin je cena 60 evrov na teden. Za stroške morebitnih izletov so potrebna doplačila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta