"Verjetno gre za manjši družinski izbruh." Po okužbi na mariborski šoli dodatnih okužb niso odkrili

Barbara Bradač Barbara Bradač
02.06.2020 09:56

Danes zjutraj je NIJZ obvestil šolo, da je bil eden od njihovih učencev pozitiven na testu za novi koronavirus. V karanteni je cel razred, ostali lahko šolo ob izvajanju ukrepov še naprej obiskujejo. Za zdaj ni dodatnih okužb

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Danes zjutraj je NIJZ obvestil OŠ Ludvika Pliberška, da je med njihovimi učenci otrok, ki je potrjeno pozitiven na novi koronavirus. To je potrdila tudi ravnateljica šole Lidija Todorović. "Eden od učencev je pozitiven. Ni zbolel, je pa pozitiven. NIJZ je opravil epidemiološko oceno, preveril, kakšne ukrepe smo izvajali, in pripravljajo navodila staršem. Ker moramo biti skrajno previdni, smo se odločili, da bodo učenci tega razreda in razredničarka naslednjih 14 dni v karanteni. Ostali lahko šolo normalno obiskujejo, tako učenci kot zaposleni, ob izvajanju ukrepov kot do sedaj," je za Večer povedala ravnateljica.
Po naših neuradnih podatkih je bil otrok, ki obiskuje enega od tretjih razredov, testiran, čeprav ni kazal znakov okužbe, saj naj bi bil okužen otrokov starš. "Starše smo navsezgodaj obvestili. Nekateri tretješolci niso prišli v šolo, tiste bolj zgodnje smo zadržali zunaj pred šolo in so naknadno prišli ponje," je še dodala ravnateljica.

Tretješolci so včeraj zapustili šolske klopi in se 14 dni v šolo ne bodo vrnili. 
Andrej Petelinsek
Na OŠ Ludvik Pliberšek Maribor je potrjen prvi primer novega koronavirusa med učenci. 
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta