(VIDEO) Prvi že preizkusili mariborski skate park, otvoritev skupaj z državnim prvenstvom 26. oktobra

Miha Dajčman Miha Dajčman
17.10.2019 10:01

Znano je, kdaj bo uradno odprt dolgo pričakovani novi skate park v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Mariborski rolkarji so končno dočakali sodoben skate park. Prvi so ga te dni že preizkusili, uradna otvoritev objekta, ki bo spadal pod Športne objekte Maribor, bo prihodnjo soboto, 26. oktobra ob 10. uri, so nam potrdili na Mestni občini Maribor in v Rolkarski zvezi Slovenije, ki ta dan v novem skate parku organizira državno rolkarsko prvenstvo. V primeru dežja bodo dogodek prestavili.
Med tistimi, ki so objekt že preizkusili, se zaradi nekaterih površno izvedenih del, pojavljajo polemike. V iniciativi Maribor za sk8park pričakujejo in upajo, da bo izvajalec del skate park do otvoritve ustrezno uredil, enako si želijo tudi v Športnih objektih Maribor, ki bodo z objektom upravljali po prevzemu.
Trenutno je skate park še zaprt, čeprav "gradbišče" temu ni primerno označeno, so nas še opozorili rolkarji. Se pa ti kljub temu s kolesarji, vozniki skirojev in tudi številnimi mimoidočimi te dni že poganjajo po objektu in ga preizkušajo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta