Vlada imenovala člane v svet UKC Maribor. To so imena, ki bodo zastopala državo ...

Vanessa Čokl
17.08.2021 19:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Že predsednik sveta UKC Maribor Kazimir Miksić (desno) na eni od sej fotografiran z vodstvom bolnišnice. 
Andrej Petelinšek

V svetu Univerzitetnega kliničnega centra Maribor bodo v prihodnjem štiriletnem mandatu državo zastopali Mirko Stopar, Andrej Šauperl, Kazimir Miksić, Boris Miha Kaučič, Federico Victor Potočnik in Helena Kujundžič Lukaček, nekdanja mariborska podžupanja, zdaj zaposlena na šolskem ministrstvu, je vlada odločila na dopisni seji, ko je kadrovala v svete več bolnišnic.

Ministrstvo za zdravje je sredi junija objavilo javni poziv za izbiro kandidatov za predstavnike ustanovitelja v svetu UKC Maribor. Prispele prijave so bile na podlagi meril ovrednotene in sestavljena je bila lista primernih kandidatov, so sporočili po dopisni seji vlade. 

Že marca so bili sicer zamenjani predstavniki ustanovitelja v svetu UKC in razrešeni Jože Šabeder, Stanislava Naterer in Srečko Felix Krope, za preostanek mandata pa imenovani Miksić (zdaj predsednik sveta UKC Maribor, ki ima od začetka poletja novega direktorja Antona Crnjaca), Potočnik ter Simon Trpin.

Predstavnikom ustanovitelja bo začel teči mandat s konstitutivno sejo sveta. Mandat obstoječim članom  poteče v septembru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta