Voda v Mariboru, Hočah in Miklavžu ima lahko vonj po kloru

Igor Selan Igor Selan
14.01.2019 10:44

Mariborski vodovod na črpališču v Bohovi zamenjuje dezinfekcijsko napravo ter dezinfekcijsko sredstvo, zaradi česar bodo lahko posamezni uporabniki občasno zaznali vonj po kloru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Mariborski vodovod je pričel s posodabljanjem črpališča pitne vode v Bohovi. Obstoječo dezinfekcijsko napravo bodo zamenjali z novo, sodobnejšo napravo, ob tem pa bodo istočasno zamenjali tudi dezinfekcijsko sredstvo, namesto klor dioksida bodo po novem za dezinfekcijo vode uporabljali plinski klor. Zaradi tega lahko posamezni uporabniki, ki dobivajo pitno vodo iz črpališča Bohova, torej uporabniki v občini Hoče ter delih občin Maribor in Miklavž, občasno zaznajo vonj vode po kloru.
"Z omenjeno zamenjavo želimo posodobiti in poenotiti celoten sistem oskrbe s pitno vodo. Gre za trajno zamenjavo, ki jo uporabljajo v vrsti javnih vodovodov in ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi. O točnem datumu posodobitve črpališča Bohova bo objavljeno tudi obvestilo," še sporočajo iz Mariborskega vodovoda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta