Železničarski teniški klub Maribor: "V takšnem položaju klub še ni bil"

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
02.05.2020 04:00

Na igrišča v teniškem parku na Taboru se je začelo vračati življenje, a težko je še zmeraj zlasti za tekmovalce, ki ne morejo imeti ustreznih treningov in se udeleževati turinirjev, izpostavlja dolgoletni predsednik Drago Završnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drago Završnik je komaj čakal, da spet prime lopar v roke.
Dušanka Mlakar

Po dosežkih igralcev in igralk je bil Železničarski teniški klub (ŽTK) Maribor že sedemnajstkrat zapovrstjo izbran za najboljši teniški kolektiv v Sloveniji. Vsa ta leta je na čelu kluba neutrudni Drago Završnik, ki mu ob igralcih in sodelavcih v vodstvu kluba gre veliko zaslug za odlično organiziranost kluba. Zelo je bil vesel sprostitve ukrepov, ki spet dovoljuje igranje tenisa. "Kot član upravnega odbora Teniške zveze Slovenije sem aktivno sodeloval pri oblikovanju ukrepov in sklepov, ki naj bi vlado prepričali, da dovoli začetek teniških aktivnosti po Sloveniji. Toliko bolj sem vesel in zadovoljen, da sem v minulih dneh spet lahko prijel lopar v roke in zaigral. Zadovoljstvo sem opazil tudi na obrazih drugih članov našega kluba. V naš park se vrača življenje, pogrešam le vrvež otrok, a verjamem, da se bo tudi to prej ali slej zgodilo," z zanosom pove sogovornik.

Ne more mirovati

Sicer pa je imel v tem času tudi skrbi. "Vsakodnevno skrbim za zdravje in lahko sem zadovoljen, da nihče v moji družini ni zbolel. Vsi smo previdni, s soprogo malo kolesariva, si vzameva čas za sprehod in kaj postoriva na vrtu, da čas hitreje mineva. Žal ne moreva imeti stikov s sinom in hčerjo, s tremi vnuki in vnukinjo in tudi z mojo mamo ne. Februarja je dopolnila že 99 let, je v domu starostnikov Danice Vogrinec na Taboru. Lepo skrbijo zanjo, dobre volje ji ne zmanjkuje, z njo sem tu in tam v stiku prek viberja, saj drugače zaenkrat ne gre," je še družinske razmere opisal Završnik.

Igrišča na Taboru niso dolgo mirovala, pod vprašajem pa so mednarodna tekmovanja.
Dušanka Mlakar
Drago Završnik se veseli vsakega uspeha teniškega kluba, ki mu predseduje že osemnajst let.
TZS

Ostali brez pomembnega vira prihodkov

Njihov teniški kolektiv se lahko pohvali, da ima blizu 180 tekmovalcev in tekmovalk v vseh starostnih kategorijah in kakšnih 150 rekreativnih igralcev. Imajo tudi teniško šolo, vsako leto priredijo več mednarodnih turnirjev. "Zaradi koronavirusa smo ostali brez pomembnega vira prihodkov, ki smo ga v normalnih razmerah ustvarjali s članarino, vadnino, šolnino in tudi turnirji, ob tem pa moramo poravnavati obveznosti do trenerjev, komunalnih podjetij in še koga. Še dobro, da sva z direktorjem kluba Matjažem Plejićem pri kreditodajalcih za teniški dvorani uspela doseči dogovor o moratoriju. Če k temu dodamo še zamude s prilivi iz občinskega proračuna, je jasno, v kakšni godlji se je znašel klub. Ne vem, kako bomo izplavali iz nje, a upam, da bomo," je zaskrbljen Završnik. Čeprav klub v takšnem položaju še ni bil, je optimist.
Završnik upa, da se bodo v drugi polovici leta vladne omejitve še sprostile in da bodo na svoj račun prišli tudi tekmovalci. Ti igrajo tenis po vzoru rekreativcev. "Tekmovalci so najbolj prizadeti, saj ne morejo trenirati in tudi ne igrati na turnirjih. Smo pa imeli srečo, da smo še pred pojavom virusa poskrbeli za ureditev desetih igrišč na prostem. Ob njih je igralcem na voljo še sedem igrišč v dveh dvoranah. Datume naših turnirjev smo preložili na jesen, upam, da jih bomo lahko izvedli," še razmišlja Završnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta