ZZrolano mesto: V Mariboru se bo znova skupinsko rolalo, kotalkalo, kolesarilo ...

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
17.09.2024 10:00

Že devetnajsti praznik gibanja, ki združuje generacije. Trasa je dolga 15 kilometrov, a ni naporna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"ZZrolano mesto je tradicija, ki združuje in krepi športni duh," pravijo organizatorji. 
Igor Napast

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti bo v Mariboru za ljubitelje rolanja, kotalkanja, kolesarjenja in vožnje z različnimi koleščki znova tradicionalna parada rolanja ZZrolano mesto. Dogodek že devetnajsto leto v sodelovanju s partnerji organizira Univerzitetna športna zveza Maribor oziroma Zdrava zabava. To je praznik gibanja in skupnosti, ki združuje generacije, pravijo organizatorji.

Igor Napast


"ZZrolano mesto je tradicija, ki združuje in krepi športni duh. Z velikim veseljem vabimo vse generacije, da se nam pridružijo in skupaj z nami zarolajo po mariborskih ulicah," pravi Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi. Izpostavil je, da velik poudarek dajejo varnosti, kar bo zaradi predvidoma velikega števila udeležencev in spremenjene trase precejšen izziv. Začrtana pot je dolga približno 15 kilometrov in je zastavljena tako, da obide čim več mestnih četrti. Ni pa naporna, saj se tempo prilagaja najšibkejšim. 

Maribor: fotoreportaža rolanje parada rolanja ZZrolano mesto -
Igor Napast

ZZrolano mesto bo v nedeljo, 22. septembra, zbirno mesto je pri Dvorani Tabor. Od tam bodo udeleženci nadaljevali proti Pobrežju mimo nakupovalnega centra Europark, kjer se bodo preko mostu zapeljali proti centru mesta in se vrnili na svojo začetno lokacijo pri Dvorani Tabor. Dogajanje se tam začne ob 14. uri, na pot po mestu z rolerji, kolesi ali skiroji pa se krene ob 16. uri. Udeležba na prireditvi, ki poteka že devetnajstič in je največja parada rolanja v tem delu Evrope, je tudi letos brezplačna.

Igor Napast

Med 16. in 18. uro bodo zaradi dogodka nekatere mariborske ceste kratkotrajno zaprte za promet, zato organizatorji prosijo za strpnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta