(FOTO in VIDEO) Ledinek Engineering dvakrat naj podravsko podjetje 2020. Perutnina Ptuj najboljša med velikimi. Posebni dosežki Pošte. Kdo so še zmagovalci?

21.10.2021 19:24
Najboljše mikro ali malo podjetje je IT-jevski Applet, najboljše srednje veliko podjetje Ledinek Engineering, naj veliko podjetje Perutnina Ptuj. Lustija, d. o. o., je perspektivno mlado podjetje Podravja leta. Naj zaposlovalec je Dorssen. Za posebne dosežke pri vlaganju v človeške vire v lanskem prvem covidskem letu je nagrado dobila Pošta Slovenije. Podravsko podjetje leta 2020 po odločitvi bralcev in bralk Večera pa je - Ledinek Engineering, veliki zmagovalec nocoj.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razglasitev Podravskega podjetja leta 2020 je odprl infrastrukturni minister Jernej Vrtovec.  
Sašo Bizjak

Večer, Štajerska gospodarska zbornica in Prva bonitetna agencija - EBONITETE.SI so nocoj na prireditvi, ki ji je bilo mogoče od 18. ure slediti v živo na Večerovi spletni strani in na programu BK TV, razglasili tista podjetja, ki so v minulem koronskem letu 2020 poslovala izjemno dobro in iz krize ustvarila priložnost za svoj posel. Poiskali smo tudi naj zaposlovalca Podravja.

Komisija za izbor najboljših nikakor ni imela lahkega dela, ko je iskala in tudi našla tiste, ki si zaslužijo biti nagrajeni, in sicer v kategorijah mikro in malih podjetij, srednje velikih podjetij in velikih podjetij, izbrala je tudi najperspektivnejše podravsko podjetje in med petimi nominiranimi naj zaposlovalca, svoje naj podravsko podjetje so, kot rečeno, izbrali tudi bralke in bralci Večera. Nominiranci letos so bila podjetja Marles, Dravske elektrarne Maribor, Pharsol, Ledinek Engeineering, Kmetijska zadruga Ptuj in Nigrad.

Ledinek Engeineering je najboljše podjetje tudi po odločitvi Večerovih bralk in bralcev. Direktor Večera medijev Miha Klančar čestita na razglasitvi najboljših.
Saso Bizjak
Gregor Ledinek, Ledinek Engeineering. Absolutni zmagovalec leta 2020.
Saso Bizjak
Še eno zaprtje države bi bilo hendikep za gospodarstvo, je povedal minister Jernej Vrtovec. In da tudi ni več tako imenovanega helikopterskega denarja, ki je tudi eden od razlogov za današnjo inflacijo.
Sašo Bizjak
Za Pošto Slovenije posebno priznanje.
Sašo Bizjak

Nocojšnji dogodek je poleg razglasitve najboljših prinesel tudi aktualni pogovor odgovornega urednika Večera Matije Stepišnika z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem in direktorjem Dravskih elektrarn Maribor Andrejem Tumpejem o gospodarski rasti, zmanjševanju števila brezposelnih ta čas  kot napovedanih podražitvah energentov in reakciji vlade na to, pomenu nacionalne samozadostnosti pri proizvodnji električne energije (Tumpej pravi, da se gospodinjstvom vsaj letos še ni treba bati podražitev elektrike), pa tudi, kako bližajoče se volitve in supervolilno leto vplivajo oziroma še bodo vplivale na gospodarstvo. Minister Vrtovec je razglasitev nagrajencev v Mariboru tudi odprl in povedal, da tudi državni proračun za prihodnji dve leti odpira vrata podjetništvu.

Na vprašanje, ali nas čaka novo zapiranje države, je minister odgovoril, da upa, da ne. Vse drugo bi bilo hendikep za gospodarstvo, je povedal. In da tudi ni več tako imenovanega helikopterskega denarja, ki je tudi eden od razlogov za današnjo inflacijo. Okoliščine (cepljeni, prebolevniki, testirani) pa da so zdaj vendarle drugačne kot pred letom. 

Za glasbeno popestritev na prireditvi je skrbela Maja Keuc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta