Startup vikend v Mariboru je priložnost za aktivacijo podjetniške ideje

M. S.
19.02.2023 17:55

Tovarna podjemov bo marca gostila startupovsko obarvan vikend, kjer bo mogoče sestaviti ekipo in zagnati podjetniško idejo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Mariboru bo med 10. in 12. marcem znova brbotalo od podjetniške aktivnosti.
Mitja Sagaj

Če imate "noro" podjetniško idejo, ki lahko spremeni svet, ste rojen raziskovalec z neustavljivo željo po ustvarjanju in odkrivanju novega, morebiti računalniški genij ali pa preprosto najdete rešitve tam, kjer jih drugi ne vidijo, bo med 10. in 12. marcem v mariborski Tovarni podjemov priložnost, da to idejo začnete uresničevati.

Organizatorji obljubljajo, da bo 30 ur, ki jih udeleženci ne bodo pozabili, v tem času pa se bo možno povezati s podobno mislečimi, da bi torej sestavili ekipo, skupaj razdelali idejo, pripravili pitch, torej predstavitev zanjo, in prepričali strokovno komisijo, da je prav vaša ideja tista, ki si zasluži dodatno podporo, da jo lahko popeljete do uspešnega startup podjetja. Prav tako pa bo celotna ekipa prejela še vstopnice za udeležbo na letošnji konferenci Podim, ki bo v Mariboru sredi maja, tam pa bo priložnost spoznati tudi investitorje, ki bi lahko podprli vašo rešitev.

Startup vikend se bo začel s spoznavanjem udeležencev in podjetniških idej s 60-sekundnimi predstavitvami v petek popoldan, rezultat pa bo vsaj deset oblikovanih ekip, ki bodo nastale okrog najbolj prepričljivih podjetniških idej. Celo soboto bodo nato ekipe s pomočjo strokovnjakov Tovarne podjemov in podjetniških mentorjev razvijale svoje ideje, validirale zgodnje uporabnike in oblikovale prve prototipe. V poznem popoldnevu pa bo sledilo pripravljanje predstavitev. V nedeljo bodo ekipe predstavitve izpilile, predstavile svoje prototipe, od komisije pa bodo prejele dragocene povratne informacije in najboljših pet bo osvojilo tudi nagrade, hkrati pa bodo lahko nadaljevali razvoj svojih idej pod okriljem Tovarne podjemov. Prijavnico, ki jo najdete tukaj, lahko izpolnite najkasneje do srede, 1. marca. Število mest je omejeno na 50, zato bo potekal selekcijski izbor in se velja pri izpolnjevanju prijavnice še kako potruditi s prepričljivo prijavo.

Dobrodošli ste vsi inovativni posamezniki s podjetniško idejo ali brez nje, sodelovati je mogoče kot podjetniška ekipa ali tudi že kot ustanovljen startup v zgodnjih fazah. Če nimate ekipe, bo startup vikend priložnost za spoznavanje podobno mislečih posameznikov, če pa nimate poslovne ideje, se lahko priključite kateri izmed skupin in s svojimi znanji pomagate k realizaciji njihove ideje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta