Umik z ruskega trga napovedal tudi Carlsberg

STA
28.03.2022 16:25

Pivovarja sta tako zadnja v vrsti mednarodnih podjetij, ki so ruskemu trgu zaradi vojne v Ukrajini obrnili hrbet. Med drugim so trg zapustili Ikea, Coca-Cola in MacDonald's.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz Carlsberga so sporočili, da odločitev sprejemajo po reviziji strategije podjetja.
Reuters

Danski pivovar Carlsberg je danes napovedal popoln umik z ruskega trga, ki je za podjetje sicer eden najpomembnejših. Podjetje v Rusiji zaposluje 8400 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Carlsberg je umik napovedal kmalu za tem, ko je enako storil nizozemski Heineken.

Podobno kot iz Heinekena so tudi iz Carlsberga sporočili, da odločitev sprejemajo po reviziji strategije podjetja. Izsledki so privedli so "težke in takojšnje" odločitve, da se umaknejo iz Rusije. "Verjamemo, da gre glede na trenutne razmere za pravilno potezo," so v sporočilu za javnost zapisali v danskem podjetju in dodali, da po prodaji ne bodo več prisotni na tem trgu.

Dopoldne so odločitev o umiku objavili tudi v nizozemskem Heinekenu. Pivovarja sta tako zadnja v vrsti mednarodnih podjetij, ki so ruskemu trgu zaradi vojne v Ukrajini obrnili hrbet. Med drugim so trg zapustili Ikea, Coca-Cola in MacDonald's.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta