Dare Vršič: Vedno sem bil nadpovprečno ambiciozen

Uroš Gramc Uroš Gramc
16.05.2020 06:00

Najboljši igralec slovenske lige v dresu Maribora in Olimpije se s Koprom, s katerim je tudi bil prvak, vrača med elito

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ognjemet je bil v začetku tedna na Primorskem, pa ni bila Koprska noč. Slavje prinaša spremembe za daljše obdobje, saj se je Nogometni klub Koper po treh letih, odkar je zaradi finančnih nepravilnosti izpadel celo v primorsko ligo, vrnil med slovensko elito. Najprej z naslovom prvaka v lokalnem okolju, nato v tretji ligi in še drugi. No, v slednji ne uradno, ker ga zaradi pandemije niso podelili, je bil pa klub na prvem mestu ob prekinitvi tekmovanja, kar je zadostovalo. "Ognjemet je bil perfekten. Spodobi se izpolnjenemu cilju in je še en dokaz, kako ambiciozni so ljudje v klubu in kako razmišljajo, da se ne mislijo ustaviti na tem mestu," nam je povedal Dare Vršič.
Apačan je bil najizkušenejši mož kluba na igrišču in eden najzaslužnejših za uspeh. V pokalu Slovenije je z njegovima goloma padel celo Maribor, dva je zabil še Aluminiju, le malo jim je zmanjkalo za polfinale ... Nekoč najboljši igralec slovenske lige tako v dresu Olimpije kot Maribora, ki je v profesionalni karieri, ki bo čez dva tedna doživela polnoletnost, doma nosil tudi dres Mure in Celja ter Kopra pred natanko desetimi leti, ko je ta postal slovenski prvak, v tujini pa se poskusil v Avstriji, na Slovaškem in v Romuniji, zdaj zre le še v prihodnost. Ki jo povezuje zgolj s Koprom, nogometno in življenjsko, o drugem ne razmišlja. "Vse teče, kot sem si zamislil, oziroma še bolje. Ljudje so še bolj ambiciozni, kot sem slišal od njih pred osmimi meseci, ko smo se preselili na Obalo. Vse je bilo z namenom, da se ustalimo v Kopru. Najverjetneje bomo ostali po karieri in torej je logično, da tudi kariero zaključim tu."
Pri 35 letih ste dokazali, sploh v obračunih v pokalu s prvoligaši, ki so bili pod drobnogledom, da še niste za v staro šaro. Ambicije torej še imate?
"Vedno sem bil nadpovprečno ambiciozen, še vedno mi motivacija ni padla niti za odstotek, še vedno napredujem na treningih in to si želim. To mi je poleg družine vse in tu bom dal celega sebe še v naslednjih letih."

Tekma z Mariborom je bila vrhunec sezone, a zdaj sploh ni več pomembna, pravi Apačan. 
Tomaz Primozic/fpa
Zadnji dve leti v Mariboru se ni naigral. 
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta