Derbi: Prekmurci s skupnimi močmi nad najboljšega strelca lige

Aleš Mišič Aleš Mišič
01.11.2019 20:41

Po srhljivki proti Domžalam v četrtfinalu pokala muraše v prvenstvu čaka derbi proti zmajem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bodo imeli muraši tudi jutri razlog za veselje?
Sašo Bizjak

V četrtek nogometaši Mure niso trenirali. Trener Ante Šimundža jim je namenil prost dan po pravi nogometni srhljivki, v kateri so se uvrstili v polfinale slovenskega pokala, potem ko so po enajstmetrovkah z 8:6 v povratnem četrtfinalnem obračunu v Fazaneriji izločili Domžale. V zadnji minuti rednega dela je Mura z golom Kaia Cipota postavila rezultat 3:2, s katerim se je končal tudi prvi dvoboj ob Kamniški Bistrici. V podaljških ni bilo golov, v loteriji pa je odločil že prvi strel, ko je vratar Prekmurcev Dean Šafarič ubranil strel Senijada Ibričića. Murini strelci od petih poskusov niso zapravili niti enega. Jutri pride k njim vodilna ekipa prve lige, priprave na veliki obračun (ob 16.45) pa so se že začele.
"Bila je zanimiva in težka tekma, ampak mi smo ostali pri našem načinu igre. Povedli smo, potem pa smo dobili dva naivna ali pa nesrečna gola. Vztrajali smo v svoji igri, prišli do izenačenja, tik pred koncem pa je mali Cipot zabil za velikih 3:2. Bili smo v rahli psihološki prednosti in zmagali," se je na pokal ozrl Murin napadalec, 26-letni Čakovčan Luka Bobičanec, ki že dobro "guči" prekmursko. Najprej je brcal v domačem Međimurju, nadaljeval pri Poletu iz Svetega Martina na Muri, igral za avstrijske nižjeligaše, leta 2015 prišel k lendavski Nafti, od predlani pa je pri Muri. Nihče ne bi napovedal, da bosta v polfinalu ob Muri in Aluminiju dva drugoligaša, Radomlje in Nafta. "Zagotovo je presenečenje, da tukaj nista Olimpija in Maribor, ampak v nogometu se lahko marsikaj zgodi. Zagotovo je velik uspeh za Nafto in Radomlje, da so prišle do polfinala. Tam je vse mogoče, toda mi verjamemo v sebe in upamo, da bomo prišli v finale in osvojili pokal."

Avgusta sta se Olimpija in Mura v Stožicah razšli z remijem 1:1.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta