Derbi za najvišja mesta

Aleš Mišič Aleš Mišič
08.11.2019 19:41

Mura z rahlo prednostjo domačega terena na krilih zmage proti Olimpiji v obračun z Aluminijem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Morda se bodo muraši jutri maščevali za avgustovski poraz v Kidričevem.
Igor Napast

Fazanerija bo v nedeljo spet polna in glasna. Jutri (ob 19. uri) muraši gostijo prišleke iz Kidričevega. Pravi derbi tretje in četrte ekipe z enakim številom točk na prvenstveni lestvici. Tako kot drugouvrščeni Maribor sta jih zbrala 31. Mura in Aluminij sta edina, ki bosta v polfinalu slovenskega pokala branila čast prvoligašev.
​Za Muro je uspešna tekma proti Olimpiji. Muraši so zmagali s 3:1, blestela je celotna ekipa, v njej pa sta izstopala Amadej Maroša in Matic Maruško, strelca prvega in tretjega zadetka, s katerima sta se uvrstila v enajsterico 16. kroga. Pripravljena sta na prekmursko-štajerski derbi.
"Veselimo se vsake tekme, še posebno domače. Imamo močno podporo naših zvestih navijačev," pove v pričakovanju nove priložnosti za dokazovanje 28-letni vezist Matic Maruško, ki je po zdrsu Mure v tretjo ligo odšel v Kazahstan, kariero nadaljeval v avstrijskem tretjeligašu Bad Radkersburgu. Januarja lani je dobil ponudbo, da znova obleče črno-beli dres. Težko bo v nedeljo ponoviti igro, še bolj rezultat s tekme proti Olimpiji.
"Maksimalno se trudimo, da vsako tekmo odigramo najboljše. Želimo si pozitivnih rezultatov, kot je bil zadnji." Vsekakor bo to zanimiv dvoboj ekip z enakim številom točk s podobnim slogom igre. "Jaz bi rekel, da ima vsak svoj slog igranja. Aluminij je zelo dobra ekipa, igrajo zelo kompaktno in čvrsto v obrambi, kar kažejo tudi njihovi rezultati. Verjamem, da bo to pravi derbi."
​Matic Maruško ne dela razlike, kateri gol proti Olimpiji je bil pomembnejši, prvi ali tretji. "Vsak gol je pomemben, tako prvi kot tretji. Pri tem ni pomembno, kdo ga je dosegel, ampak da se na koncu veselimo kot ekipa."
V napornem tempu je Mura, najprej četrtfinale pokala proti Domžalam, nato Olimpija, jutri Aluminij. Muraši si kljub temu še ne želijo počitka. "Smo dovolj dobro pripravljeni za takšne napore. Želim si takšnih tekem in mislim, da je to dobro tudi za slovenski nogomet."
​Bi bil Matic Maruško na Fazaneriji zadovoljen z delitvijo točk? "Odvisno od poteka srečanja. Igramo doma in si želimo kot vsaka ekipa na vsaki tekmi zmagati."
Aluminij potuje v Mursko Soboto z lepo popotnico, z zmago 4:2 proti Domžalam v prejšnjem krogu. "Tekmo moramo pozabiti, fantje so veseli, da so zmagali. To je motivacija za naprej, da smo zadržali priključek z najboljšimi. Čaka pa nas spet nov derbi za najvišja mesta," pravi 21-letni kapetan Aluminija Dejan Petrović.
​Moštvi sta na papirju tako izenačeni, da je bolje ne napovedovati zmagovalca. Naj vseeno pri tem pomaga vezist štajerskih rdečih vragov. "Gremo na zmago, pričakujemo pa težko tekmo dveh discipliniranih ekip. Bomo videli. Vzdušje bo zagotovo pravo, kot je vedno v Murski Soboti."
​Sobočani bodo imeli bučno podporo s tribun, vendar glasno spodbujanje navijačev nasprotnega tabora Dejana Petrovića ne bo motilo. "Prej je to zame motivacija kot breme." Mladi član reprezentančne selekcije U-21 se je z dobrimi igrami izkazal tudi v tej prvenstveni sezoni, a strelske forme še ni. Nemara bo njegov strelski post prekinjen prav proti Aluminiju na njegovi 101. tekmi v prvi ligi. "Ja, še čakam nanj, ampak najpomembneje je, da ekipa zmaguje, da igramo dobro, četudi ni mojih golov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta