(FOTO) Prvak še ni okronan, Maribor obdržal prednost, Koper pa je še vedno blizu

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
30.04.2022 22:15

Z remijem 1:1 sta derbi v Ljudskem vrtu sklenili edini moštvi, ki sta ostali v bitki za naslov v prvi ligi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ognjen Mudrinski je vijoličaste odpeljal v vodstvo.
Igor Napast

Prvak še ni okronan, derbi vodilnih ekip prvenstva se je končal brez zmagovalca. Z remijem 1:1 je Maribor na lestvici obdržal točko prednosti pred Koprom, naredil nov korak k 16. naslovu državnega prvaka, a Primorci tri kroge pred koncem še vedno lahko upajo, da se po letu 2010 vrnejo na prestol.

To ni bil derbi le na papirju. Tribune Ljudskega vrta so bile lepo zapolnjene, 7200 navijačev se je nabralo na stadionu. Viole so s koreografijo pričakale enajsterici, posebej za to tekmo prepesnile nekaj navijaških napevov, sicer namenjenim največjim rivalom, navijačem Olimpije. Tudi Koprčani niso bili brez podpore, tifozi na severni tribuni so bili glasni.

Igor Napast

Radovan Karanović je nekoliko premešal enajsterico, na levo krilo postavil Marka Alvirja, za prvega napadalca Ognjena Mudrinskega Roka Kronavetra, med vratnici pa namesto poškdovoanega Ažbeta Juga, Maribor pa je hitro nakazal, da na dvoboju proti edini ekipi, ki mu lahko prepreči pohod do 16. zvezdice, ne bo iskal le točke, s katero bi zadržal minimalno prednost na lestvici. Že v prvi minuti je Gregor Sikošek poslal predložek v kazenski prostor, Đorđe Ivanović pa je iz težkega položaja z glavo žogo poslal čez gol.

Igor Napast
Igor Napast

Precej bližje je bil Ognjen Mudrinski, ko mu je žogo odložil Rok Kronaveter. Srbski napadalec je tresnil s prve, a bil premalo natančen. Je pa kmalu dočakal popravni izpit. Jan Repas je potegnil ob desnem robu kazenskega prostora, s podajo našel Mudrinskega, prvi strelec vijoličastih pa je priložnost z natančnim strelom izkoristil za svoj 16. gol sezone. V 26. minuti so vijoličasti zagrabili vodstvo z 1:0.

Pa prednost ni zdržala do konca prvega polčasa. Koper se je vrnil v 35. minuti. Lamin Colley je potegnil, pletel v kazenskem prostoru, učinkovitega strela ni sestavil, se je pa po njegovem poskusu žoga odbila do Bedeja Osujija, ki je bil sam na levi strani. Nigerijec je zaključil suvereno, poskrbel za izenačenje.

Tudi prvo akcijo v drugem delu so sestavili vijoličasti, Mudrinski je sprožil iz obrata, a iztržil le kot. Nato so svoji priložnosti dočakali tudi Primorci. Osuji je bil blizu, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, a žogo poslal mimo gola. Andrej Kotnik, ki je na začetku zimskih priprav še vadil z Mariborom, je preizkusil reflekse nekdanjega soigralca Bergsna. Nizozemec je njegov projektil odbil v kot.

Igor Napast
Igor Napast

Maribor je ustavil koprski nalet, sestavil nekaj akcij, s katerimi se je približal novemu vodstvu. Watson in Alvir z glavo nista bila natančna, precej bolj obetavno priložnost pa je imel na desnici rezervist Nino Žugelj. Po podaji Sikoška je spretno sprejel žogo, se znebil čuvaja, a izgubil dvoboj z Adnanom Golubovićem. Vratar kopra je preživel tudi naslednji poskus Korošca, ki je v drugo poskusil z glavo, a se pred tem ujel v prepovedani položaj. Bolj se je moral potruditi Golubović, k oje protinapad z zavitim strelom zaključil Martin Milec.

Igor Napast

Priložnosti v drugem koncu so ostale neizkoriščene, tradicija, ki se vleče že od leta 2009, je ostala na strani Maribora. Koper še 19-ič zapored ni našel ligaške zmage v Ljudskem vrtu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta