(FOTO in VIDEO) Prvak še ni okronan, je pa NK Maribor obdržal točko prednosti pred Koprom

ŠR
30.04.2022 19:55

Točko prednosti imajo vijoličasti pred edino ekipo, ki jih še lahko sklati s prvega mesta, derbi v Ljudskem vrtu se je končal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Odštevanje je (skoraj) pri koncu. Nogometaši Maribora in Kopra so ob 20.15 začeli tekmo 33. kroga prve lige. To ne bo zadnja naloga edinih moštev, ki sta še v bitki za naslov prvaka, v tej sezoni, lahko pa se na medsebojnem spopadu morda že odločilno zasuče v eno ali drugo smer.

Igor Napast

Maribor brani prvo pozicijo na lestvici, do 33. kroga je zbral 63 točk, Koper ima eno manj. Na strani vijoličastih je tudi tradicija, saj proti Primorcem na zadnjih 18 ligaških tekmah pod Kalvarijo niso izgubili, Koper je v Mariboru nazadnje slavil avgusta 2009, na začetku prve in doslej edine sezone, ki jo je sklenil kot prvak.

Igor Napast

Radovan Karanović, trener Maribora, je nekoliko premešal enajsterico. Prvič, vsaj ko gre za ligaške tekme, je v njej Menno Bergsen. Nizozemski vratar je zamenjal poškodovanega Ažbeta Juga. V zvezno vrsto se vrača Marko Alvir, ki je bil na prejšnjih tekmah običajno adut s klopi, v prvo postavo pa se vrača tudi Rok Kronaveter.

Igor Napast

Enajsterica Maribora: Bergsen, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Alvir, Repas, Ivanović, Kronaveter, Mudrinski.

Enajsterica Kopra: Golubović, Palčič, Žužek, Novoselec, Bručić, Vešner Tičić, Jelić Balta, Kotnik, Parris, Osuji, Colley.

Igor Napast

Viole so pripravile koreografijo za NK Maribor, tudi FC Koper ni brez podpore. Na stadionu vlada odlično vzdušje, navijači mariborskih nogometašev so že(l)jni naslova. Marcos Tavares soigralcem med prekinitvijo tekme deli plastenke z vodo.

Igor Napast

Ognjen Mudrinski je v 27. minuti zadel za vodstvo Maribora 1:0. 

V 35. minuti je mrežo mariborskega vratarja zatresel Bede Osuji in izenačil rezultat na 1:1.

Maribor - Avtor Igor Napast (foto: Igor Napast)
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta