Jan Oblak se je vpisal v zgodovino Atletico Madrida

15.08.2021 19:40
Aktualni španski nogometni prvak Atletico Madrid je novo sezono začel z zmago na gostovanju v Vigu pri Celti z 2:1, vratar Jan Oblak pa se je vpisal v klubsko zgodovino. To je bil namreč njegov 304. nastop za madridski klub, s čimer je postal vratar, ki je največkrat oblekel rdeče-beli dres.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Strelec obeh zadetkov za Atletico Madrid je bil Angel Correa (23., 64.), za domače pa je najstrožjo kazen v 59. minuti uspešno izvedel Iago Aspas. Slednji je imel v 80. minuti izjemno priložnost za izenačenje, vendar je, potem ko je že preigral Oblaka, zgrešil nebranjeno mrežo.

Drugouvrščena ekipa minule sezone, Real Madrid, je uvodno zmago vpisala v soboto - v gosteh je ugnala Alaves s 4:1, Barcelona, ki je minulo prvenstvo končala na tretjem mestu, pa bo obdobje po Lionelu Messiju začela danes ob 20. uri doma proti Real Sociedadu.

Danes ob 22.15 je na sporedu še tekma Sevilla - Rayo Vallecano, uvodni krog španske lige pa se bo zaključil v ponedeljek z obračunoma Villarreal - Granada in Elche - Athletic Bilbao.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta