Kidričani s prednostjo na morje

Aleš Mišič Aleš Mišič
16.10.2019 21:01

Dali so enega, dobili niso nobenega, to je dobra popotnica Aluminija pred povratnim srečanjem v Kopru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dolgočasen nogomet, a pomemben gol Aluminija
Igor Napast

Koper in Aluminij sta par med osmimi moštvi, ki se potegujejo za uvrstitev v polfinale slovenskega pokala, potem ko so nogometaši prvega skoraj senzacionalno pred enim mesecem v osmini finala izločili Maribor, drugi pa so bili boljši od sežanskega Tabora. Tudi Olimpije, nosilke naslova, ni več v tekmovanju, v drugem krogu jih je v Stožicah z minimalno zmago izločil velenjski Rudar. Kidričani so v zadnjih dveh sezonah zelo uspešno nastopali v pokalnem tekmovanju, na poti do naslova pa so jih dvakrat ustavili prav zmaji, letos v polfinalu, lani pa v finalu. Trofejnejši je sicer Koper s tremi naslovi pokalnega zmagovalca in še eno uvrstitvijo v finale, a so kanarčki zadnjič dvignili pokal pred štirimi leti, ko so na Bonifici premagali Celje. To jesen gre obojim dobro, Koprčani uspešno nastopajo v drugoligaški druščini, kjer so zbrali enako število točk kot vodilna Gorica, Kidričani pa so trenutno tretji na prvoligaški lestvici in so na mestu, na katerem so lani zaključili jesenski del državnega prvenstva.
Brez poškodovanega Maria Lucasa Horvata ter dveh mladih reprezentantov, Dejana Petrovića in Aljaža Ploja, so šumarji začeli na domači zelenici prvi obračun (povratna tekma bo 29. oktobra v Kopru) za napredovanje. Trener kanarčkov Miran Srebrnič v začetno enajsterico ni vključil Dareta Vršiča, ki po pokalni tekmi proti Mariboru, na kateri je zablestel z dvema zadetkoma iz prostih strelov, ni v najboljši formi.
Kidričani so obračun začeli z večjo željo, da bi dosegli zadetek, pritiskali so proti vratom Primoža Bužana, a v prvem polčasu ni zadišalo po zadetku. Gostje, katerih najpomembnejši cilj je očitno bil ohraniti mrežo nedotaknjeno, so uspešno prekinjali poskuse gostiteljev. "Aluminij je imel pobudo, vendar ni prihajal do priložnosti. Mi smo dolgo vzdržali, moramo pa še kaj popraviti v napadu, da bomo prihajali pred gol. S tekmo sem zadovoljen, končni rezultat je še odprto vprašanje," je dejal Miran Srebrnič, ki daje prednost prvenstvu - s ciljem, da se Koper vrne v prvo ligo.
Z rezultatom je bil seveda bolj zadovoljen njegov kolega na klopi Aluminija Slobodan Grubor: "Koper je dobra ekipa, dobro so se postavili. Tako nismo mogli razviti igre, kot smo želeli. Zadovoljen sem z rezultatom, ker nismo prejeli gola. Čaka nas še ena težka tekma."
Najlepšo priložnost v prvih 45 minutah so imeli rumeni, ko je malo pred iztekom prvega polčasa Ivan Borna Jelić Balta poslal žogo točno na glavo Žanu Beširju, Koprčan pa jo je dvignil nad prečnik. Tudi v drugem polčasu se je nadaljeval nogometni dolgčas, ki ga je z izletom v prazno najprej popestril vratar Koprčanov. V 61. minuti so dobili kanarčki prosti strel po prekršku Marcela Čermaka za rumeni karton, a je bil Ivica Guberac s kakšnih 20 metrov premalo natančen. Je pa bil na drugi strani uspešen Mihael Klepač, ki je domače popeljal do vodstva po podaji rezervista Anteja Živkovića. Tudi Dare Vršič, ki je zamenjal Marka Pejića, ni mogel spremeniti rezultata. V izdihljajih srečanja je slabo izvedel prosti strel iz zanj ugodnega položaja, odbite žoge pa Žanu Beširju ni uspelo spraviti v mrežo za izenačenje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta