Liga prvakov: Angleška ljubezen do Jana Oblaka je večna

Borut Planinšič ml.
23.02.2021 08:30
Nocoj si Jana Oblaka ne želijo na drugi strani, poleti iz Chelseaja menda spet priletijo po njega s kovčkom milijonov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Oblak v soboto: z dvema goloma gFoto: REUTERS
Reuters

Ko bo Jan Oblak nocoj v ligi prvakov naletel na Chelsea, bo srečal svoje večne oboževalce. Menda še niso obupali nad idejo, da si kupijo Slovenca, čeprav so vmes za vratarja že razmetavali milijone. V dneh okoli spopada osmine finala španski in angleški "dobro obveščeni viri" spet namigujejo, da Chelsea poleti odleti po Oblaka. To bi bil že tretji del sage o Škofjeločanu v Londonu. Tam novi menedžer Thomas Tuchel bojda že ima dovoljenje, da podre svetovni rekord v višini odškodnine za nogometnega vratarja. Saj za Chelsea ne bi bilo prvič.

Poskusil je že leta 2018, mahal s stotimi milijoni evrov, a je za dvajset milijonov manj na Stamford Bridgeu končal Kepa Arrizabalaga. V drugo je tipal lansko poletje, a ponudbe ni oddal, Oblak je bil srečen v Madridu, Atletico je nazaj mahal z odkupno klavzulo 120 milijonov. In so si modri za 24 milijonov kupili Edouarda Mendyja. Francoz se zdaj s Špancem, ki ga status najdražjega vratarja v zgodovini ni obvaroval pred hudimi napakami, menjuje med vratnicama. Ob nenehnih rošadah bi človek pomislil, da je Londončane pred nocojšnjim spopadom najbolj strah Luisa Suareza, ki z Lionelom Messijem tiči na vrhu seznama golgeterjev španske lige, in da Kepa noče slišati za nobeno konkurenco več. A je obratno, Kepa Arrizabalaga je bil najbolj izbranih besed o Oblaku, ko so ga kot poznavalca razmer doma povprašali o Atleticu: "Ne bojim se Suareza. Upam, da ne bo imel svojega dne. Če bi lahko izbral enega, ki ga nočem videti na drugi strani, je to Jan Oblak. Z njim bodo največje težave."

Kepa Arrizabalaga 
Reuters
Epa

Lani se je Chelsea vanj na novo zaljubil, ker je, kot so včeraj pisali pri madridski Marci, "brutalno obračunal z Liverpoolom, ustavil nepremagljive redse s predstavo, ki bi morala romati v video knjižnico in biti na voljo za izposojo vsakomur, ki bi rad postal nogometni vratar". Se lahko ljubezen še bolj razplamti nocoj? Odkar so pri Chelseaju vrgli Franka Lamparda in je za trenerja prišel Tuchel, jim sicer gre odlično, s petimi zmagami in dvema remijema so priplezali na peto mesto premier lige. Na španskem koncu je še bolje šlo moštvu Diega Simeoneja. Atletico je tam, kjer ga je hotel Oblak, ko je govoril, da mu manjka le bolj resna dirka z Realom in Barcelono. Zdaj je na prvem mestu la lige, toda njegov že pregovorni zid je začel pokati - tekme brez prejetega gola so preteklost, v zaporednih ligaških obračunih mu je Levante najprej vzel točko, v soboto pa sredi Madrida zmagal z 2:0. Kakšen šok, prvi domači poraz atletov po 1. decembru 2019. Tolažba: Real je s tekmo več še vedno tri točke zadaj, Barca osem. Bo Atleticu ostala vsaj evropska trdnjava? Doma, in danes se bo moral delati, da je doma v Bukarešti, kjer zaradi covida gosti Angleže, je izgubil eno od zadnjih 29 evropskih tekem. Toda zadnji, ki ga je premagal, je bil leta 2017 prav - Chelsea.

Osmina finala lige prvakov (prve tekme): Barcelona - PSG 1:4, Leipzig - Liverpool 0:2, Porto - Juventus 2:1, Sevilla - Borussia (D) 2:3; nocoj: Atletico - Chelsea, Lazio - Bayern; jutri: Atalanta - Real, Borussia (M) - Manchester City.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta