Odmisliti, da so nekoč igrali v finalu

Aleš Mišič Aleš Mišič
15.10.2019 20:57

Kanarčki priletijo k šumarjem, strateg Aluminija Slobodan Grubor pa obljublja, da bodo proti krvniku Maribora v osmini finala danes ob 17. uri njegovi varovanci igrali na zmago.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kidričani so se nazadnje veselili v Velenju. 
Andrej Petelinsek

Četrtfinale slovenskega nogometnega pokala se začne danes z dvema prvo-drugoligaškima obračunoma. V uvodu se bosta v Kidričevem ob 17. uri pomerila domači Aluminij in Koper, ob 19. uri pa bo lendavska Nafta gostila velenjski Rudar. Za razliko od osmine finala, kjer je o napredovanju odločala ena tekma, se bo osem četrtfinalistov srečalo po dvakrat.
Na Dravskem polju se bosta v prvi tekmi v boju za polfinale merila lanski polfinalist in predlanski finalist Koper, ki je vsako sezono bližje prvi nogometni ligi, trenutno je med drugoligaši na drugem mestu z enako bero točk kot Gorica. V 13. krogu so bili Primorci s 3:0 boljši od Rogaške, Aluminij, ki ima na prvoligaški lestvici na tretjem mestu enako število točk kot Maribor, pa je šel na reprezentančni premor po zmagi 2:1 proti Rudarju. Prav Koprčani so v osmini finala presenetljivo izločili Mariborčane, kanarčki so bili pred enim mesecem učinkovitejši in so zmagali s 3:2.

Šolarji iz Cirkovc za dodatno motivacijo

Šumarji so po dvoboju s knapi počivali, minulo sredo spet trenirali, nato pa so fantje v rdeče-belih dresih dobili dva prosta dneva. "Pripravljamo se za Koper, ki je zelo neugodna ekipa. Izločila je Maribor in uživa popolno spoštovanje z naše strani. Želimo napredovati v naslednji krog in storili bomo vse, da nam to tudi uspe." Prijetno presenečenje je čakalo šumarje na prvem treningu. Na tribuni jih je pol ure po začetku vadbe s prepevanjem navijaških pesmi pozdravila gruča otrok iz Osnovne šole Cirkovce, kar so nogometaši sprejeli z navdušenjem. "Bilo je zelo prijetno, igralci so se tega razveselili, to je bila še dodatna motivacija za njih. Naredili so trening, tako kot je treba, potem pa so se družili z otroki. Bilo je zanimivo, mislim, da so uživali eni in drugi. V klubu so jih povabili na tekmo in zagotovo bodo prišli."

Pametno na rezultat

Kakšen razplet pričakuje Slobodan Grubor na današnji tekmi? "Koper je ekipa dobrih posameznikov, ima kakovostno moštvo. Zagotovo nas čaka težka tekma. V tekmo moramo iti stoodstotno zbrani tako kot v vsako drugo, pokazati moramo željo in voljo za preboj v polfinale." Tekme Maribora in Kopra niso gledali v živo, so pa za temeljito pripravo prav prišli posnetki. "Pogledali smo nekaj tekem, temu je sledila analiza, tako da vemo, kaj nas čaka. Moramo se pripraviti na močno ekipo."
Bodo izkušnje in uspešni nastopi v minulih dveh sezonah prednost Aluminija? "To ni prednost na takšnih tekmah. Vsaka je zgodba zase, vemo, da so možna presenečenja. V tekmovanju ni več Olimpije in Maribora. Te tekme so res posebna zgodba. Ne smemo dovoliti, da gremo preveč sproščeni v tekmo in da razmišljajmo o tem, kako smo nekoč bili v finalu. Gledati moramo samo teh 90 minut, ki so pred nami, da odigramo tekmo na dobrem nivoju, in mislim, da če bodo igralci na svojem maksimumu, ne bo problemov."
Treba bo igrati pametno na rezultat, se zaveda trener gostiteljev. "Dobro bi bilo, da na prvi tekmi ne dobimo gola. Vsekakor bomo igrali na zmago, saj želimo napredovanje v polfinale. Normalno pa je, da bomo igrali na rezultat, saj gre za izpadanje. Najprej pa moramo odigrati to tekmo, šele potem bomo razmišljali o drugi."
Samo Maria Lucasa Horvata, ki se je poškodoval na sobotni pripravljalni tekmi proti HNK Gorica, Kidričani so jo izgubili z 1:2, bo ob reprezentantih pogrešal hrvaški strokovnjak, vsi drugi so zdravi in pripravljeni na današnji dvoboj. V nedeljo čaka šumarje prvenstveni domači obračun z Bravom. "Zdaj sploh ne razmišljamo o Bravu, samo o tekmi proti Kopru. Delamo na tem, da se bo izšlo tako, kot je treba, potem pa se bomo pripravljali na Bravo."
Preostali tekmi četrtfinala, 22. oktobra ob 17. uri: Celje - Radomlje; 24. oktobra ob 17. uri: Domžale - Mura.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta