(ODZIVI) Karanović po derbiju: "Ne morem biti zadovoljen, naše priložnosti so bile boljše, morali bi zadeti"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
01.05.2022 11:40

Nogometaši Maribora so z remijem proti neposednemu tekmecu za naslov prvaka obdržali minimalno prednost na lestvici, a boj tri kroge pred koncem sezone še ni končan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor ima po 33 krogih 64 točk, eno več od Kopra.
Igor Napast

Odločitev o prvaku še ni padla. Edina kandidata za naslov, Maribor in Koper, sta se v derbiju 33. kroga nogometne prve lige v Ljudskem vrtu razšla z remijem 1:1. Vijoličasti so obdržali prednost, Primorci pa so še vedno blizu. Kdo je lahko tri kroge pred koncem bolj zadovoljen s točko? "Na podlagi tega, kar se je dogajalo na igrišču, ne morem biti zadovoljen. Naše priložnosti so bile boljše, morali bi zadeti," je prepričan trener Maribora Radovan Karanović"Nikoli! Proti nikomur," pa je Zoran Zeljković, trener Kopra, zanikal, da je njegova ekipa v Maribor prišla iskat le točko. Je z njo zadovoljen? "Na koncu sem. Maribor je imel v drugem polčasu situacijo ena na ena, hvala bogu, naš golman je ubranil. Glede na potek se dobro zavedam, da bi lahko tekmo tudi izgubili. Lahko bi jo pa tudi dobili, tako da moram biti zadovoljen."

Oba gola sta padla v prvem polčasu. Ognjen Mudrinski je po podaji Jana Repasa vijoličaste odpeljal v vodstvo, na drugi strani je Bede Osuji izkoristil odbitek po akciji Lamina Colleyja za natančen strel. "Tekmo smo odprli zelo dobro, v prvem polčasu smo jo imeli pod kontrolo, tudi pravočasno zadeli, potem pa iz ene navadne situacije dobili gol. Ta nas je ustavil. V drugem polčasu smo, čeprav nismo bili več isti, imeli boljše priložnosti, morali bi zadeti za zmago," je ocenil Karanović in čestital Kopru za predstavo v Ljudskem vrtu. Zeljković je postavil podobno diagnozo: "Lahko bi šlo v eno ali drugo smer, kar nekaj priložnosti je bilo. Gledali smo dobro tekmo. Veseli smo, da smo se po slabšem prvem polčasu dobro odzvali, popravili napake in si ustvarili priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili, a ni veliko ekip, ki bi Maribor tako dolgo držale na njegovi polovici. Rastemo, gremo naprej."

Nino Žugelj je imel na nogi najlepšo priložnost Maribora v drugem polčasu.
Igor Napast

Kdo so dolžniki v vijoličastem?

"Fantje so šli v tekmo, kot smo pričakovali. Pokazali so kvaliteto, a ne sme se nam zgoditi tako poceni prejet zadetek. Ko se boriš za prvaka, nato pa v trenutku, ko dominiraš, prejmeš gol, pride do psihološke blokade," je še dodal strateg vijoličastih. Ni ga presenetilo, da se je moštvo z Obale v drugem delu postavilo višje. "Pripravljali smo se za Koper v obeh formacijah, 4-2-3-1 in 4-1-4-1. So pa nekateri naši posamezniki v igri padli, niso izbrali pravih rešitev. To je večji razlog, da je bil Koper v drugem polčasu na trenutke videti boljše. Smo pa kljub temu prišli do dobrih priložnosti."

Igor Napast

Čeprav so nekateri nogometaši padli, se je Karanović odločil le za dve menjavi. V igro je poslal Nina Žuglja, ki je imel na desnici najlepšo priložnost Maribora v drugem polčasu, a izgubil dvoboj z vratarjem Adnanom Golubovićem, kapetan Marcos Tavares pa je na igrišče prikorakal tik pred sodniškim podaljškom. "Ne menjamo samo zato, da menjamo. Zaupal sem igralcem, ki so začeli, tudi čakal, da pride do trenutka za zadetek, a žal nismo zadeli," je pojasnil 53-letnik.

Še manj je postavo spreminjal Zeljković. Namesto Andreja Kotnika, nekdanjega člana Maribora, ki je ob odhodu v garderobo navijačem na zahodni tribuni pod nos pomolil koprski šal, je zamenjal Luka Šušnjara. "Drugi polčas je bil boljši. Diktirali smo tempo, nisem imel tehtnega razloga, da menjam. Po navadi menjam, ko je kaj narobe, zdaj ni bilo," je ocenil 41-letni Ljubljančan pa primorski klopi.

Ognjen Mudrinski v vijoličastem dresu
Igor Napast

Kljub ubranjenemu prvemu mestu na lestvici se strateg vijoličastega moštva zaveda, da v njegovi posadki ni vse idealno. "Ni problem samo v tokratni tekmi. Ne bi rad govoril o imenih, a nekateri bi morali narediti razliko, pa je zaenkrat, žal, še niso," opozarja Karanović. Če je Ognjen Mudrinski, s 16 goli prvi strelec lige, svojo nalogo opravil, je učinek ostalih precej manj bleščeč. Še najbližje srbskemu napadalcu je v tej sezoni prišel Rok Kronaveter, ki se je podpisal pod pet zadetkov. "Kar nekaj posameznikov bi morali dati več. Ognjen Mudrinski ne more rešiti vsake tekme. Fantje to vedo."

Kronaveter na naslednji tekmi ne bo smel igrati, tudi Jan Repas in Martin Milec sta izpolnila kvoto rumenih kartonov. "Kar nekaj igralcev smo imeli v nevarnosti za parni rumeni karton. Tokrat se je zgodilo, enostavno preveč emocij je bil ov tekmi. Zdaj se moramo obrniti proti Ljubljani. Bravo je zelo zahteven nasprotnik, do sobote se moramo pripraviti na najboljši način in iti po zmago," pravi Karanović. Ni bil navdušen, da je Milec četrti rumeni karton v sezoni dobil zaradi ugovarjanja sodniku: "To ni dobra poteza. Milec je zelo pomemben člen naše ekipe, da bo manjkal, je velik hendikep."

Brez kalkulacij do konca sezone

Šef vijoličaste slačilnice se zaveda nevarnosti, ki jim jih lahko povzroči naslednji tekmec. Karanović se ne bo zanašal na dejstvo, da nogometaše Brava pet dni po dvoboju z Mariborom čaka najbrž najpomembnejša tekma sezone (in za mnoge tudi kariere), finale pokala Slovenije proti Kopru. "Ne gledamo nobenih kalkulacij. S kakšno postavo bo igral, ne moremo vedeti, je pa dejstvo, da ima Bravo, tudi ko zarotira, igralce z izkušnjami. Navajeni so na igrišče v Šiški, ne glede na to, v kakšni postavi bodo, ne pričakujem niti malo lahke tekme. Maksimalno se moramo pripraviti," opozarja trener.

V Ljudskem vrtu se je zbralo 7200 gledalcev, tudi Koper ni bil brez podpore.
Igor Napast

Koper bo v petek na Bonifiki gostil sežanski Tabor, po finalu pokala pa ga čakata še tekma proti Radomljam in gostovanje pri Bravu. Ob popolnem izkupičku na svojih tekmah potrebuje še (mini)spodrsljaj Maribora v obračunih z Bravom, Aluminijem in Muro, da bi se zavihtel na vrh. "Gledali bomo nase. Ko delaš svoje, se ti navadno stvari sestavijo. Čim začneš nekaj kalkulirati, razmišljati, da ima tekmec težko gostovanje ali kaj podobnega, ne narediš tistega kar moraš. Tri prvenstvene tekme še imamo. Šli bomo iz tekme v tekmo tako kot od prvega dne. Bomo videli, kaj nam bo to prineslo, se pa zavedamo, da nismo odvisni le od sebe," je zaključil Zoran Zeljković.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta