Poletje, po katerem nogomet ne bo več enak: Messi v Pariz, Ronaldo v Manchester, Mbappe v ...

27.08.2021 20:15
Nori prestopi se vrstijo. Ramos. Messi. Ronaldo je zdaj nazaj pri Manchester Unitedu. Če uspe še Mbappeju ...
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Že z Lionelom Messijem je bil tokratni prestopni rok nogometašev eden bolj divjih. Prištejte Sergia Ramosa, ki se ga bo treba navaditi v pariškem dresu, ne Realovem, tako kot Messija ne v Barcinem. In Cristiana Ronalda, ki je šokiral tako, da se je v Manchestru izmaknil Cityju in podpisal za United. Vsaj njega se ne bo treba privajati v rdečem, vrag je bil že v obdobju 2003-2009. Če se v zadnjih dneh tržnice, ki se konča v torek, uresniči še želja Kyliana Mbappeja, bo poletje 2021 komaj verjetno. Rekord sicer ne bo padel, ostal bo pri 222 milijonih evrov, kolikor si je v izigravanju finančnega ferpleja Uefe Neymar pred štirimi leti menda "plačal sam", da je iz Barcelone odšel v PSG.

Je Kylian Mbappe že odigral zadnjo tekmo za PSG?
EPA

Pri Realu, piše časnik Marca, so tako prepričani, da bo Mbappe končal v Madridu, da že izbirajo scenarij njegove predstavitve. Ljubši jim je tisti, da bi ga 9. ali 10. septembra, ko se vrne s kvalifikacijskih tekem za SP, navijačem pokazali v Valdebebasu, v vadbenem središču kluba na obrobju prestolnice. Druga opcija je 11. september pred tekmo s Celto. Od kod taka samozavest, potem ko je PSG zavrnil prvo, 160 milijonov evrov težko ponudbo? Ker Parižani v drugo niso takoj rekli ne, Španci slutijo, da so v četrtek zadeli s cifro. Saj popravek ni ravno velik, na mizi je 170 milijonov plus deset v dodatkih, skupno prav toliko, kolikor je PSG pred tremi leti za Francoza dal Monacu. Toda bolje - zares tolsti - vrabec v roki kot golob na strehi, najbrž računajo Parižani. Za Mbappeja, ki ga ne mika atomski napad z Messijem in Neymarjem, bi prihodnje poletje, ko mu poteče pogodba, iztržili natančno nič evrov.

Predstavitev na stadionu bi bila strašen naboj: le kako bolje označiti vrnitev na Santiago Bernabeu, potem ko je Real pandemijo preživljal na stadiončku Alfreda di Stefana. A zaradi covid omejitev je tam število gledalcev omejeno, več bi jih spravili na odprto v Valdebebasu. In kraljevi hočejo vse na veliko, dobro se spomnijo, kakšen spektakel je bila leta 2009 predstavitev Cristiana Ronalda. Stadion z 80 tisoč navijači je vsaj po številu prekosil norišnico iz leta 1984, ko je Diega Maradono pozdravilo 75 tisoč fanatičnih Neapeljčanov.

Manchester United's Cristiano Ronaldo is seen shooting at goal during their English Premier League soccer match against Manchester City in Manchester, northern England, in this May 10, 2009 file photograph. Manchester United said on June 11, 2009 they have received a world record 80 million pound ($131.2 million) bid for forward Cristiano Ronaldo from Real Madrid. REUTERS/Phil Noble/Files (BRITAIN SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 (foto: Reuter)
Reuter

CR7 je medtem sklenil krog. Vse se je zdelo dogovorjeno z Manchester Cityjem. Juventus si ni delal utvar, da bo za 36-letnika nazaj dobil sto milijonov, kolikor je pred tremi leti plačal Realu, hotel se je rešiti njegove plače. Potem pa se je nenadoma pojavil nov kupec: Portugalca si je nazaj poželel Manchester United, ki ga je leta 2009 prodal v Madrid. Danes malo pred 18. uro je bil posel potrjen. Menda se je v strogi tajnosti kuhal 48 ur, še sam Ronaldo do konca ni verjel, da bo spet rdeči vrag.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta