Real Madrid zanika dopinške obtožbe glede Sergia Ramosa

STA, A.L.
24.11.2018 10:54

V izjavi so javnost so pri evropskih klubskih prvakih zapisali, da Ramos ni nikoli kršil pravil Svetovne protidopinške agencije (Wada) in da je Uefa stvar zaprla takoj po tem, ko so strokovnjaki Wade in tudi Uefa stvar preverili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nn

Španski nogometni velikan Real Madrid zanika obtožbe Football Leaksa, da je njihov branilec in kapetan Sergio Ramos v finalu lige prvakov 2017 kršil protidopinška pravila. Nemška revija Der Spiegel je poročala, da so v Ramosovem vzorcu po lanskem junijske finalu proti torinskemu Juventusu našli vzorce deksametazona.
{instagram}https://twitter.com/eaamalyon/status/1066031900278628352{/instagram}
V izjavi so javnost so pri evropskih klubskih prvakih zapisali, da Ramos ni nikoli kršil pravil Svetovne protidopinške agencije (Wada) in da je Uefa stvar zaprla takoj po tem, ko so strokovnjaki Wade in tudi Uefa stvar preverili.
"Glede ostalih objavljenih obtožb in zanemarljivih dokazov pa klub ne bo podal izjave," so še zapisali v klubu, poročajo tuje tiskovne agencije.
{twitter}https://twitter.com/English_AS/status/1066026349033328640{/twitter}
Drugi del se nanaša na poročanje Spiegla, da naj bi Ramos letos aprila po prvenstveni tekmi v Malagi zavrnil udeležbo na dopinškem testu španske protidopinške agencije.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BqfQTNrlaMZ/{/instagram}
Deksametazon lahko izboljša koncentracijo in je na seznamu prepovedanih poživil. Športniki ga lahko uporabljajo v primeru, da ga najavijo kot zdravilo in imajo ustrezna dovoljenja, a Ramos tega ni storil, so zapisali v Spieglu.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BoRSu3Jn04Q/{/instagram}
Krivdo za primer je že prevzel klubski zdravnik, ki je priznal, da je nogometašu dan pred tekmo vbrizgal po en odmerek v koleno in ramo. V dopinške dokumente je vnesel, da je vbrizgal betametazon, ki pa je med tekmami prav tako prepovedan.
Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprejela razlago zdravnika in primer vsaj zaenkrat ni bil sankcioniran.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BoG46sGHrac/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta