Šumarji se ne branijo Evrope: "Tudi v Stožicah je cilj zmaga"

Aleš Mišič Aleš Mišič
25.10.2019 20:33

Danes bo v Ljubljani (ob 14.45) obračun Olimpije in Aluminija, po katerem se lahko Kidričani spet zavihtijo na vrh

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alen Krajnc se nadeja dobrega rezultata v zmajevem gnezdu.
Andrej Petelinšek

Derbi vodilnih bo danes ob 14.45 v Ljubljani. Stožice bodo gostile Kidričane, ki na nogometni prvenstveni lestvici zaostajajo dve točki za Olimpijo na prvem mestu. Morda se zasuče tako, da bodo vodstvo po 15. krogu spet prevzeli šumarji. Kar je za marsikoga presenečenje, čeprav je Aluminij že lani uspešno nastopal v prvoligaški druščini in slovenskem pokalu.
"Na začetku prvenstva je to mogoče bilo majhno presenečenje. Videlo se je, da smo res dobra ekipa, velika družina, tako da to ni več presenečenje. Zaslužili smo si tako visoko mesto na lestvici. Cilj je še vedno obstanek v ligi, ampak glede na igre bi tudi lahko pričakovali kakšno Evropo, se je ne branimo," pravi 24-letni Ptujčan Alen Krajnc. Veliko je branilec po specializaciji prepotoval po Sloveniji v svoji nogometni karieri, igral je za Koper, Dekane, Zavrč, Dravo in se za zdaj ustalil v Aluminiju. "Zelo sem zadovoljen tukaj, kjer se počutim zelo domače. Zelo dobro so me sprejeli, tudi pogoji so odlični. Treningi so na začetku tedna vedno malo težji, potem vedno lažji, ko se bliža tekma. Ja, treningi so kar težki." Aluminij čaka danes težka tekma, treningi pa v tem tednu niso bili nič drugačni. "Imamo vedno iste treninge, pripravljamo se pač na ekipo, ki nas čaka. Trener nam malo razloži, kako in kaj. Nič posebnega."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta