Drsališče na samostanskem dvorišču dobro obiskano

Hojka Berlič Hojka Berlič
23.01.2019 14:11

Novost te zime, drsališče na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju, razveseljuje številne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Preko 2500 si jih je že izposodilo drsalke.
Arhiv MO Ptuj

Letos je decembrski praznični čas, a tudi dogajanje v januarju, kot v številnih drugih krajih po Sloveniji tudi na Ptuju prvič zaznamovalo drsališče. Kot so pojasnili pri Javnih službah Ptuj, ki z njim upravljajo, je sicer težko oceniti, koliko ljudi ga je v tem času obiskalo. Si je pa na drsališču na dvorišču Minoritskega samostana od odprtja pa do sredine januarja drsalke izposodilo preko 2500 obiskovalcev, številni pa imajo seveda tudi svoje.
Letos so se za to, da prispevajo denar za postavitev in delovanje drsališča, odločili v Cestnem podjetju Ptuj. Če bo vse teklo po načrtih, pa naj bi že prihodnje prednovoletno in zimsko dogajanje popestrilo drsališče na prenovljeni mestni tržnici, kar je vključeno tudi v ceno projekta. Drsališče z drsalno ploskvijo iz umetne mase, ki je nekaj let, nazadnje leta 2016, v decembrskem prazničnem času razveseljevalo najmlajše na Ptuju, pa lastnik, Javne službe Ptuj, od leta 2017 za nekaj sto evrov oddajajo v Cirkulane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta