Glasbena šola Slovenska Bistrica pripravila posebni koncert: Nastopilo je 13 družin

Irena Brdnik
01.01.2023 03:40

V Viteški dvorani slovenjebistriškega gradu je s svojimi nastopi navdušilo 13 posebnih zasedb, sestavljali so jih namreč družinski člani, večinoma povezani z glasbeno šolo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družina Pušaver je pripravila presenečenje in spletla več skladb v venček.
Irena Brdnik

Med nastopajočimi so bili profesorji, ki poučujejo na bistriški glasbeni šoli, njihovi otroci, sedanji učenci glasbene šole, mame, nekdanje učenke glasbene šole, ki so po nekaj letih ponovno vzele v roke inštrumente, pa tudi babici OlgaTkavc in Brigita Senegačnik, ki še vedno z veseljem zaigrata.

Družina Senegačnik
Irena Brdnik

Idejni oče koncerta, ki so ga letos poimenovali Nekoč in danes, je učitelj Andrej Šmon. Ob Živi Skrbiš, prav tako učiteljici, ki je napovedovala nastopajoče družine in njihov repertoar, je s humornimi vložki nasmejal občinstvo. V dobro uro trajajoči glasbeni pravljici, prežeti s toplino in ljubeznijo, so nastopili: sestri Hren, družinski trio Kukovič, oče in sinova Štefanič, družina Brezovnik, družina Ferš (sin z mamo Bernardo Žnidaršič), družina Kalan, kar osemčlanska zasedba družine Tkavc z Alenom Ojcingerjem, ki je s čutno zaigrano in zapeto skladbo Amazing Grace požela bučen aplavz občinstva že ob prihodu na oder. 

Družina Tkavc
Irena Brdnik

Družina Topolovec, duet bratov Ivačič, duet Fifer, družina Pušaver, ki je presenetila z venčkom skladb, ter še skupaj družini Topolovec in Fifer, in petčlanska družina Senegačnik, ki je s skladbo Zemlja pleše zaključila koncert in prav tako požela bučen aplavz občinstva.

Andrej Šmon in Živa Skrbiš, povezovalca programa
Irena Brdnik

Obiskovalci so med drugim slišali Avsenikovo novoletno voščilo, Sveto noč, argentinsko skladbo, Glej zvezdice božje ter, kot zapisano, venček božičnih pesmi, Amazing Grace in Zemlja pleše. Ravnateljica Glasbene šole Slovenska Bistrica Radmila Bikić Magdić je vsakemu nastopajočemu posebej na odru izrazila pozornost z vrtnico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta