Mirjana Kraner spoštuje vsak pečen košček

Aleksandra Papež
24.12.2018 14:08

Največja pekovska skrivnost je, da to delo opravljaš z veliko veselja in ljubezni, pravi mlada pekaric, ki se ob študiju in delu na kmetiji navdušuje nad peko tradicionalnih slaščic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mirjana s fantom Matejem Goznikom na letošnji trgatvi v Zavrhu
Osebni arhiv

Mirjana Kraner je 26-letnica mnogih talentov. Vzgoja v večji družini na kmetiji v Zgornjem Partinju jo je izoblikovala v trdno osebnost, ki jo zanima toliko vsega, da bi potrebovala še kakšno življenje, da vse izživi. Zadnje čase pa jo ob študiju in pomoči na kmetiji, kjer se posvečajo sadjarstvu in živinoreji, zelo navdušuje peka kruha in peciva na tradicionalen način.
Odkar pomni, v tem izredno uživa, zmeraj hitro izpraznjeni krožniki pa so ji dali le še dodatnega poguma za bolj intenzivno ukvarjanje s tem. "Največja pekovska skrivnost je, da to delo opravljaš z veliko veselja in ljubezni, da vsak posamezni piškot izrežeš z ljubeznijo, nežno pregneteš testo in spoštuješ sleherni košček kruha, ki ga spečeš. Ljubezen, hvaležnost in spoštovanje torej," pravi in poudari še pomen domačih sestavin, ki izdelkom dajo pravo kakovost. Pri svojem pekovskem ustvarjanju posega samo po njih, le to jo pritegne in zadovolji njen zahtevni okus.

Gibanica, ki se ji ne moreš upreti
Osebni arhiv
Drobno pecivo, slastno že na pogled
Osebni arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta