Največja stanovanjska projekta v starški občini se obetata v Zlatoličju in Staršah

Damijan Toplak Damijan Toplak
04.06.2022 03:00

V občini Starše izvajajo ali pripravljajo številne stanovanjske projekte, s čimer želijo v eno manj poseljenih občin na Dravskem polju privabiti nove prebivalce, zlasti mlade družine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasebna gradnja stanovanjskih dvojčkov v Zlatoličju
Damijan Toplak

Ker se ob avtocestnem priključku v Zlatoličju razvija tudi poslovna cona, kjer bo v prvi fazi predvsem v logistični dejavnosti delo dobilo okrog sto zaposlenih, bo v občini na voljo tudi več zaposlitev. Mlade družine (za mlajše od 34 let) vabijo tudi s polovičnim plačilom komunalnega prispevka, kar je dva tisoč evrov in nekajkrat manj kot v sosednjih občinah, pojasni starški župan Stanislav Greifoner. Hkrati doda, da pod ta znesek ne morejo.

Individualne stanovanjske gradnje potekajo v praktično vseh osmih naseljih občine Starše, saj imajo 450 nepozidanih stavbnih zemljišč v zasebni lasti, največ pa zdaj individualno gradijo ob cesti z mariborske strani na začetku Starš in v Zlatoličju. V omenjenih naseljih, tako župan Greifoner, pripravljajo tudi največja stanovanjska projekta. Tako bo na zemljišču v Staršah ob bencinskem servisu Petrol v stanovanjsko-poslovnem objektu 25 novih stanovanj, v pritličju pa bodo poslovni prostori in knjižnica. Gradnja naj bi se pričela še letos, in to takoj, ko bo investitor pridobil gradbeno dovoljenje. Občina Starše pripravlja še občinski podrobni prostorski načrt za 1,3 hektarja veliko zemljišče v Zlatoličju, nasproti gostišča Veseli Škotje, kjer je predvidena gradnja dveh stanovanjskih blokov s skupno 44 stanovanji in še 14 stanovanjskih hiš. "Želimo, da bi se tu naselile mlade družine, da bodo tem stanovanja cenovno dostopna, prednost pa je lokacija v neposredni bližini avtoceste," pove Stanislav Greifoner.

Gradnje Starše bo zgradilo tudi dve stanovanjski hiši v Loki
Damijan Toplak

Ne počivajo pa niti v občinskem podjetju Gradnje Starše, kjer so investitorji gradnje skupno petih stanovanjskih hiš v Marjeti na Dravskem polju in v Loki. Tako so za Dnevnim centrom aktivnosti Loka že pričeli pripravljalna dela za gradnjo dveh stanovanjskih hiš. Po pridobitvi gradbenega dovoljenja bodo na parceli, poimenovani "trikotnik nad gmajno", dela začeli tudi v Marjeti. Vse to počnejo v želji, da bi izboljšali demografsko sliko občine ter povečali število občanov, je še povedal župan Stanislav Greifoner.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta