Slovenska Bistrica: Na razstavo postavili svoja ročna dela. V pokoju čudežno zmanjka časa, pravijo upokojenci

Irena Brdnik
11.12.2022 03:25

Člani dvanajstih upokojenskih društev iz občin Slovenska Bistrica, Poljčane in Makole postavili razstavo unikatnih ročno ustvarjenih izdelkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstavljeni so tudi kvačkani prtički in prti ter slike.
Irena Brdnik

Medobčinska zveza društev upokojencev (DU) Slovenska Bistrica in Društvo upokojencev (DU) Slovenska Bistrica sta v slovenjebistriškem gradu pripravila obsežno razstavo unikatnih ročno ustvarjenih izdelkov, v izdelavo katerih so člani vpletli znanje, ljubezen in bogate izkušnje.

Razstavo so poimenovali Cvetovi ustvarjanja v jeseni življenja in jo odprli 28. novembra s kulturnim programom, ki ga je moderirala Jana Jeglič. Pokrovitelj razstave je slovenjebistriški župan Ivan Žagar, v njegovem imenu je na prireditvi spregovoril podžupan Stanislav Mlakar, ki je razstavo tudi odprl. Predsednik Medobčinske zveze DU Slovenska Bistrica Stane Skubic se je v nagovoru posebej zahvalili Vidi Lipoglav, podpredsednici DU Slovenska Bistrica, ki je na razstavi povezala 12 od 14 društev iz občin Slovenska Bistrica, Poljčane in Makole.

Pletene košare na ročnodelski razstavi
Irena Brdnik

Predsednik DU Slovenska Bistrica Gabrijel Cintauer je v govoru poudaril, da je vsak izmed članov v svoj izdelek vpletel svojo dušo, kar je opazno na ustvarjenem, in izrazil zadovoljstvo, da se tovrstna ročna izdelava tradicionalnih in unikatnih predmetov nadaljuje in prenaša na mlade rodove. Dodal je, da so zaradi epidemije in zato dveletnega izpada njihovih rednih dejavnosti na več področjih, na katerih delujejo njihove sekcije - predvsem na področju organizacije izletov in ekskurzij, katerih se člani z veseljem množično udeležujejo - bili primorani te dejavnosti za ta čas prekiniti, a je to vidno sedaj na izdelkih, ki so jih v tem času ustvarjali člani doma. Razstavlja kar 85 članov, ki so s svojimi izdelki potrdili besede moderatorke, da "ko si v pokoju, časa čudežno zmanjka".

V kulturnem programu sta nastopili učenki Glasbene šole Slovenska Bistrica - Nika Blaj, klavir, in Tinkara Čurin, flavta, ob klavirski spremljavi Barbare Škof, zapeli so člani Mešanega pevskega zbora KUD Bojana Siniča iz Laporja. Med prireditvijo je bila prikazana videoprojekcija Cvetje z naših poti, ki jo je pripravil član Ladislav Cvahte. Po kulturnem programu je podžupan vse prisotne povabil na ogled razstave. Po ogledu so se obiskovalci okrepčali s prazničnim pecivom, ki ga je pripravilo 16 članic iz osmih društev upokojencev. Razstavo je postavilo DU Slovenska Bistrica v sodelovanju z Zavodom za kulturo Slovenska Bistrica. Odprta bo vsak dan od torka do petka med 9. in 16. uro do 14. decembra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta