Šolarji ob petkih pripravijo zajtrk

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
12.10.2019 02:03

V okviru programa Popestrimo šolo imajo veliko zanimivih dejavnosti, ob petkih pripravljajo zajtrke, obiskali so odbojkarsko tekmo v Stožice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za zelene kašaste sokove so prejeli vse pohvale.
Aleš Kolar

OŠ Gustava Šiliha Laporje je uspešno kandidirala na javnem razpisu Popestrimo šolo 2016–2021- Izobraževanje strokovnih delavcev za krepitev kompetenc šolajočih. In na ta račun imajo tudi zaposleno učiteljico/multiplikatorico Matejo Zupanec, njeno delo ni osredotočeno zgolj na delo z učenci, ampak tudi na usposabljanje strokovnih delavcev. Do danes so jih usposobili že 170.
V prejšnjem šolskem letu se je v okviru projekta Popestrimo šolo veliko dogajalo in tudi v tem se dogaja. Ponosni so, da nekatere dejavnosti izvajajo že od začetka projekta. Ena takšnih je priprava zdravih zajtrkov. Vsak petek zjutraj pred poukom v gospodinjski učilnici kuhajo, miksajo, režejo, zlagajo, dekorirajo … in potem zdrav zajtrk postrežejo tudi med delavce šole. "Učenci so se posebej posvetili pripravi zelenih kašastih sokov, s katerimi smo se predstavili tudi na dogodku Kompetentno v prihodnost v Zavodu svetega Stanislava v Ljubljani. Njihove zelene kašaste sokove so na srečanju pokusili tudi strokovni delavci. Učenci so za pripravljene napitke prejeli vse pohvale. Pokuševalci so v njih prepoznali celo podjetniško idejo. Spoznali smo, da se je dobro pokazati tudi zunaj zidov naše šole in tako dobiti povratno informacijo o delu oziroma ideji za naprej," pojasnjuje Zupančeva.

Sodelavci šole se izobražujejo tudi v tujini 
Arhiv OŠ Gustava Šiliha Laporje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta