Sprejemljiva le južna trasa

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
13.11.2018 19:59

Eno severno varianto in dve južni naj bi preučili v študiji. Z gradnjo viadukta Sejanca se je gradnja v Ormožu začela. Do Markovcev je trasa znana, ne ve se, kako naprej proti Ptuju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Severna varianta pomeni cestno vpadnico na Ptuj.
Slavica PIČERKO PEKLAR

V začetku pomladi, če bo z javnim naročilom šlo brez pritožb, naj bi bilo znano, kdo bo izdelal študijo umestitve drugega dela ceste med Ormožem in Ptujem, konkretneje med Markovci in Ptujem, kjer cestna trasa še ni izbrana. Tudi tokratnega sestanka županov občin ob trasi bodoče nove ceste s predstavniki Darsa in ministrstev za okolje (MOP) in za infrastrukturo so se udeležili predstavniki Civilne iniciative za južno ptujsko obvoznico in prav njih je zanimalo, zakaj je potrebna še ena študija, ko pa že obstajajo tako severne kot južne variante: "Zagovarjamo umik vseh severnih različic, saj na ta način v mesto, na Puhov most, pripeljemo ves promet in to ni nobena obvoznica, pač pa vpadnica v mesto. Edina sprejemljiva je južna varianta," pravi Mitja Krapša. Pritegujejo mu vsi župani. So se pa dela na novi cesti z gradnjo viadukta Sejanca v Ormožu pred časom vendarle začela.
Vesna Žibrat, Dars: "Nova študija variant in presoje vplivov na okolje je nujna, saj se je v naravi marsikaj spremenilo. Bomo pa v tej najnovejši preverili že obstoječi varianti, eno severno in eno južno, tema pa dodali še povsem novo južno." Kot napoveduje Vesna Kolar Planinšič, MOP, bodo v iskanje najprimernejše variante vključili še nekatera ministrstva pa naravovarstvenike, ornitologe. Da želijo sodelovati, so včeraj v Markovcih poudarili župani. V smernicah, ki jih morajo za študijo izdelati v lokalnem okolju, bodo zagotovo zagovarjali potek trase po južni, torej objezerski varianti. (ps)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta