Zlati maturanti pri županji Ptuja, ki jim je zaželela, da postanejo inspiracija drugim

Hojka Berlič Hojka Berlič
17.09.2023 04:15

Dijakom, ki so z zelo dobrim rezultatom zaključili Gimnazijo Ptuj in Šolski center Ptuj je čestitala ptujska županja Nuška Gajšek ter jim zaželela vse dobro tudi na nadaljnji poti-

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlati maturanti v šolskem letu 2022/23 na sprejemu pri ptujski županji
Hojka Berlič

Zaključek srednješolskega izobraževanja je eden od življenjskih mejnikov. Preden se bodo zlati maturanti podali novim izzivom naproti, jim je za izjemne rezultate čestitala ptujska županja Nuška Gajšek ter jim podarila grbe ptujske občine na steklu in knjižne nagrade. "Naj vam bo ta uspeh dobra popotnica, da se boste vsakič, ko boste naleteli na kakšno oviro, spomnili, kaj vse ste že prestali in dosegli in česa ste sposobni. Pa tudi opomnik, da imate, kakor sedaj, tudi v prihodnje na tej poti zagotovo sopotnike, na katere se lahko zanesete, naslonite, jih vprašate za nasvet ali pa jim le naslonite glavo na ramo, ko to potrebujete," je mladim ob priložnosti položila na srce ptujska županja in zaželela vse najboljše in srečo na nadaljnji poti.

Zlati maturanti Gimnazije Ptuj, ki so opravili splošno maturo, so Zala Cebek, Brina Kolarič, Metka Šimunkovič in Eva Žlahtič. Zlati maturanti Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo ŠC Ptuj, ki so opravili poklicno maturo, so Kaja Belšak, Daša Brumen, Živa Brumen, Pia Narat, Tosja Pišek, Julija Potrč in Nina Repič. Zlati maturanti Elektro in računalniške šole ŠC Ptuj, ki so opravili poklicno maturo, pa Luka Jelen, Luka Korez, Matic Majerič in Filip Potočnik.

Zbrane v mestni hiši je v imenu zlatih maturantov nagovorila Eva Žlahtič. "Ko danes zapustite to dvorano, praznujte. A z enim očesom že zrite v prihodnost. Razmislite, kako lahko tudi vi postanete inspiracija drugim. Kar si želim, je, da postanemo ljudje, ki ne bomo imeli vzornikov, ampak bomo mi vzorniki drugim. Naše življenje pa zgodba, vredna branja," je med drugim v nagovoru dejala Žlahtičeva, ki pravi, da je bila njena štiriletna izobraževalna pot v redu, ne želi pa reči, da so bila ta leta najboljša, saj upa, da ta še pridejo. Z oktobrom bo začela študirati pravo v Mariboru, v prihodnosti pa se želi vpisati še na študij ekonomije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta