Kipi 24. likovne kolonije LindArt bodo krasili lendavski park

Jože Gabor
21.08.2019 15:22

Na mednarodni koloniji mladih ustvarjalcev v Lendavi sodelujejo študentje likovne umetnosti iz Madžarske, Hrvaške in Slovaške

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dani Tamas (levo) med ustvarjanjem kiparskega dela iz železa, ob njem Atilla Pisnjak
Jože Gabor

V Lendavi se je v organizaciji Galerije-Muzeja Lendava začela mednarodna likovna kolonija mladih umetnikov LindArt. Na njej bodo do sredine septembra ustvarjali trije mladi kiparji: Dani Tamas iz Madžarske, Matija Filo iz Hrvaške in Dionyz Troska iz Slovaške.

Dani Tamas (levo) med ustvarjanjem kiparskega dela iz železa, ob njem Atilla Pisnjak
Jože Gabor

Madžarski kipar že ustvarja

V nekdanji meščanski šoli v Lendavi je začel ustvarjati Dani Tamas iz Madžarske, ki bo v mestu ob vznožju Lendavskih goric do konca meseca. Filo, ki je iz Čakovca, bo v Lendavo prišel naslednji teden, Troska pa v začetku septembra.

Kiparsko ustvarjanje zahteva tudi precej napornega fizičnega dela.
Jože Gabor

Skladno s prostorom

Ko mladi umetniki pridejo v Lendavo, pravi Atilla Pisnjak, se z njimi pogovorijo, kaj in kako bi radi ustvarjali. Dogovorijo se za idejo, na kateri bodo gradili. "Popeljemo jih tudi v lendavski park, kjer si ogledajo prostor, kjer bo njihovo kiparsko delo postavljeno, da bo v skladu z okoljem. Nekateri tudi ob ogledu Lendave dobijo navdih, kaj bodo ustvarjali. Tako se je Dani Tamas zelo navdušil nad zbirko likovnih del Metulji Štefana Galiča. Običajno mlade umetnike precej motivira pri njihovem delu, kar vidijo v Lendavi ali okolici, vendar pa temu dodajo nekaj drugačnega, svežega, novega."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta