Znotraj fiktivnega sveta in podobe nekega drugega časa

Vestibul Natalije Šeruga Golob ter Slike in risbe Aleksandra Vukana v Galeriji Murska Sobota

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleksander Vukan in njegovo delo Jabolka, ki je nastalo lani
A. Nana Rituper Rodež

V Galeriji Murska Sobota so odprli likovni razstavi, v veliki galeriji del akademskega slikarja Aleksandra Vukana s preprostim naslovom Slike in risbe, v mali galeriji pa razstavo slik in videa akademske slikarke Natalije Šeruga Golob z naslovom Vestibul. Umetnika in njuna dela je predstavil umetnostni zgodovinar Robert Inhof, direktor galerije.

Znotraj ateljeja in slike

Aleksander Vukan ustvarja v rojstnih Moravskih Toplicah, doslej pa se je občinstvu predstavil na manjših samostojnih razstavah. Slika predvsem akte, tihožitja in portrete. Te motive, meni Inhof, postavlja v interiere, ki jih razume in interpretira kot klavstrofobične in hermetično zaprte prostore. "Svoje interiere izpolnjuje z neko posebno, nervozno in nezadovoljno atmosfero, ki jo doseže predvsem s postavitvijo aktov in tihožitij, z ustvarjanjem močnih barvnih kontrastov ter s prav nič kromofobično uporabo in sopostavljanjem izredno živih barvnih ploskev."

Vse več prostora naključjem

V mali galeriji, ki je ob tej priložnosti zatemnjena, pa se s svojimi deli predstavlja akademska slikarka Natalija Šeruga Golob. Slike, ki spominjajo na viseče odrte kože, in video, so v celoti posvečeni minevanju človeškega življenja na individualni ravni in minljivosti na splošni ravni.

Natalija Šeruga Golob se predstavlja z videom Vestibul in sikami. Foto A. Nana RITUPER RODEŽ
A. Nana Rituper Rodež
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta