Dvoje v enem: Pametna ura, ki pod pokrovom skriva brezžične slušalke

Gregor Grosman Gregor Grosman
08.04.2023 07:45

Kako se Huawei Watch Buds obnese v praksi in kolikšno avtonomijo imajo ura in slušalke, še nismo mogli preizkusiti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pod pokrovom pametne ure se skrivajo brezžične slušalke.
Huawei

Prodaja pametnih ur se je po podatkih družbe Counterpoint Research v letu 2022 v primerjavi z letom prej povečala za 12 odstotkov, naraslo pa je povpraševanje po izdelkih osnovnega in premium cenovnega razreda. Več kot podvojila se je prodaja izdelkov, katerih vrednost presega 400 ameriških dolarjev, največji trije proizvajalci pa so Apple s 30-odstotnim tržnim deležem, Samsung z 10,1 odstotka in Huawei s 6,9 odstotka.

Slednji je nedavno predstavil novo generacijo pametnih ur, med njimi je še posebej zanimiva ura Huawei Watch Buds, ki v notranjosti skriva brezžične slušalke. V ohišju združuje dve napravi, uporabnik pa se počuti kot agent v vohunskem filmu. Slušalke se skrivajo pod magnetnim izskočnim pokrovom, proizvajalec pa je ob predstavitvi sporočil, da so s tem med drugim skušali odpraviti, da bi se brezžične slušalke ob vsakodnevni uporabi izgubile.

Slušalke podpirajo tehnologijo prilagodljive identifikacije. Ta med nošenjem samodejno popravi levi in desni zvočni kanal ter v realnem času prilagaja kakovost zvoka za različne strukture ušesnega kanala, je še navedel proizvajalec in dodal, da je za dostop do različnih funkcij dovolj že dotik zunanjega dela ušesa. Kako se ura in slušalke obnesejo v praksi in s kolikšno avtonomijo se ponašata napravi, še nismo mogli preizkusiti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta