(FOTO) Znana Mariborčanka doživela poroko kot iz sanj: "Švic mi je tekel po ... "

Denis Živčec Denis Živčec
23.09.2022 08:56

Njen brat, slavni slovenski režiser, je tako zelo pazil na šopek, da je nevesta vmes skrivnostno izginila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zarečenega kruha se največ poje. Poroka Mateje Naberšnik in Aljaža Adamovića Smoleta je bila kot iz pravljice.
Natalija Jelušič/foto Tatjana

Skoraj že en teden je med nami novopečena žena. Vendarle. Čeprav smo jo skozi leta večkrat slišali reči, da pompozna poroka ni nekaj, kar bi jo mikalo in da ima svojega dragega lahko še naprej enako rada tudi brez takšnega pompa. Pa se je zgodilo. Mateja Naberšnik, mojstrica ličenja in filmske maske, tista, ki je skozi leta ustvarila nešteto zombijev za Grossmanov filmski festival, je postala ena najlepših letošnjih nevest. In hkrati Mateja Adamović Naberšnik. Sestra našega več kot uspešnega režiserja Marka Naberšnika je večno zvestobo, kot se temu tradicionalno reče, obljubila svojemu Aljažu Adamoviću Smoletu.

Tako je nastala gospa Mateja A. Naberšnik 
Natalija Jelušič/foto Tatjana

"Zarečenega kruha se največ poje al kako se že reče. Jaaaaz se ne bom nikoli na veliko poročila ...Je rekla in povabila celo delegacijo," se s ščepcem samoironije nasmiha nova gospa Adamović.

Mateja Naberšnik, Aljaž Adamović Smole in neuradna priča Tanja Kocman, ki je na poroki pokazala svojo prožnost. 
Natalija Jelušič/foto Tatjana

"Ja, ni mi žal. Kakorkoli se klišejsko sliši, je res tako zelo pomembno, koga imaš vse 'tisti dan', poleg ženina in prič, ob sebi. Za pričo itak ni bilo debate, koga si bom izbrala. Itak, da bratca. Že od malega sva izredno povezana, sedaj pa še z uradnim dokumentom. In bratec je 'odobril' Aljaža že kar nekaj let nazaj. Saj sva se poročila po 12 letih. Lepo sva se 'ajnfarala', dala skozi celo kalvarijo dogodkov. Vmes pa je tako veljajo pravilo, da je bila korona test za pare - ali so šli narazen ali pa se poročajo," dodaja.

Ena z bratcem. Mateja Naberšnik in brat, režiser Marko Naberšnik.
Natalija Jelušič/foto Tatjana

Z nami je delila tudi nekaj zgodb svojega najlepšega dne. "Baje, da bi moj brat lahko poskusil nov poklic in postal varnostnik, saj še niso videli bolj zagretega čuvaja šopka. Njegov fokus na šopek je bil tako močen, da so vsi pozabili varovati mene in so me nato ukradli. Kot kaže, gre za največji kompliment cvetličarki Valeriji Grubelnik," se smeji Mateja.

Mariborčana sta za prizorišči slavja izbrala Žički dvor in restavracijo Rožmarin. "Nisem komplicirala. Vse sem prepustila profesionalcem. Obleke, ki sem si jo zamislila, niti približno nisem imela. Kar sem si zamislila, so mi pomagali obleči trije. Švic mi je po riti tekel, premikati se nisem mogla in bila videti kot nasedli kit. Ko mi je gospa pokazala prvo obleko, sem si mislila - ja ok, jo pomerim, da ti naredim uslugo. To obleko sem potem tudi izbrala, saj mi je bila najlepša," pripoveduje. Pričesko je prepustila Kristijanu Skamljiču, frizerju, ki skrbi za celo vrsto slovenskih, pa tudi tujih estradnic.

Bila je "čaga" kot se šika. 
Natalija Jelušič/foto Tatjana

"Najbolj je švicala vizažistka Mojca Škof, ker je seveda težko ličiti kolegico iz iste branže in je pričakovala kritiko. A je dobila samo pohvale, ker me je naličila najlepše na svetu," dodaja.

"Vse se nama je z Aljažem tako hitro odvijalo, da se pol stvari sploh ne spomniva. Zato pa jočeva od ganjenosti danes ob pogledu na slike, ki jih je naredila Natalija Jelušič. Brane Lobnik, pa je ujel neprecenljive trenutke na trak. Sploh posebne športne točke moje neuradne priče Tanje Kocman, ki je pri metu šopka izvajala artistične točke na nivoju circus de solei. Za zabavo so pa poskrbeli DJ Žiga Hacin, moja srčna deklica Alya in s smehom do solz Matjaž Javšnik," razkriva Mateja.

Tako je pazil na sestrin šopek, da so nevesto vmes ukradli.
Natalija Jelušič /foto Tatjana

"Po vsem tem lahko rečem, da je človek res bogat, ko ga obdajajo tako zlati ljudje. Najini družini, najini prijatelji, najina ekipa - zaslužite si vsak eno zlato medaljo, ker ste vi naredili najin dan čaroben," še pravi Mateja Adamović Naberšnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta