Po dolgem boju z rakom pri 53 letih umrla igralka Shannen Doherty

STA, M.D.
14.07.2024 17:30

Po večletnem boju z rakom je v soboto pri 53 letih umrla ameriška igralka Shannen Doherty, najbolj znana po vlogi iz televizijske serije Beverly Hills 90210.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"S težkim srcem potrjujem smrt igralke Shannen Doherty. V soboto, 13. julija, je izgubila bitko z rakom po dolgih letih boja s to boleznijo," je v izjavi za ameriško televizijo CNN potrdila njena predstavnica za odnose z javnostmi Leslie Sloane. Shannen Doherty je umrla stara 53 let. Igralka je javnost ves čas obveščala o poteku svoje bolezni, lani pa je razkrila, da se je rak razširil tudi na možgane.

"Predana hčerka, sestra, teta in prijateljica je bila obkrožena s svojimi najdražjimi, pa tudi s psom Bowiejem," je še sporočila Sloane. Dodala je, da njena družina prosi za zasebnost, da bodo lahko v miru žalovali.

Doherty je svetovno slavo doživela z vlogo Brende Walsh v najstniški seriji producenta Aarona Spellinga Beverly Hills, 90210. Po štirih letih jo je zapustila. Serija, ki se je začela leta 1994, pa se je nadaljevala brez nje do konca prejšnjega stoletja.

V seriji so poleg nje igrali Jason Priestley, Tori Spelling, Jennie Garth in Luke Perry, ki je umrl za možgansko kapjo pred petimi leti. Star je bil 52 let.

Bitka z boleznijo se je za Shannen Doherty začela leta 2015. Takrat so ji prvič diagnosticirali raka na dojki, ki je dve leti pozneje izzvenel. Leta 2020 je sporočila, da se je rak vrnil in razširil ter da je v četrtem stadiju. Junija lani je razkrila, da se je razširil na možgane.

Svoje izkušnje iz boja z boleznijo je delila z javnostjo v svojem podkastu Let's Be Clear with Shannen Doherty. Zadnja epizoda je na pretočne platforme prišla minuli ponedeljek.

Doherty se je rodila v Memphisu v zvezni državi Tennessee, v Los Angeles pa se je z družino preselila že kot otrok. Kmalu je začela igralsko kariero in nastopila tudi v znani TV-seriji iz 70. in 80. let Hišica v preriji.

Igralsko kariero je nadaljevala tudi po odhodu iz Beverly Hillsa, 90210. Med drugim je igrala Prue Halliwell v TV-seriji Čarovnice, ki so jo snemali med letoma 1998 in 2001, kasneje pa je nastopila še v novem Beverly Hillsu z naslovom 90210.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta