(TOTI LIST) Tektonski premiki v naši prilogi: Kaj čaka večerovce pod županovo streho?

Kid Vmetič
20.11.2023 06:00

Poleg obrata družbene prehrane bo časnik Večer pridobil še restavracijo za posebne priložnosti, obiske eminentnih gostov in novoletne zabave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Kot že velikokrat do zdaj se je tudi tokrat izkazalo, da je zgolj Toti list edini zares dovolj uravnotežen, neodvisen in vobče kvaliteten časnik pri nas (in širši okolici). Še kako se namreč zavedamo svoje odgovornosti, tako novinarske kot tudi moralne, da s pravo lučjo osvetlimo nedavne dogodke, povezane z našo prilogo, Večerom. Zgolj v uredništvu Totega namreč premoremo dovolj analitičnega znanja, ki je sposoben zaobjeti vso daljnosežnost in pogled v prihodnost vodstva časnika ter dobrobiti predvidene selitve v prostore, ki so v lasti aktualnega župana. Tako za časnik kot za lastnika.

Zlobni jeziki nepoznavalcev razmer že nekaj časa natolcujejo, da bo s selitvijo pridobilo zgolj podjetje aktualnega župana, saj bo po dolgem času zapolnilo prazne prostore, ki jih ima v lasti, a pri tem se seveda pozablja tudi na dobrobit mesta samega. Najbrž se še spomnite, spoštovani bralke in bralci, kako se je moralo občinsko vodstvo ob sprejemanju zadnjega proračuna odreči Časopisu za boljši Maribor, zdaj pa bo mesto znova dobilo časnik, ki bo meščankam in meščanom prinašal zgolj dobre novice in pogled v svetlo prihodnost, ki jo mesto ob Dravi pod sedanjim županom nedvomno ima. Brez negativizma mestnih nergačev in polen, ki jih ti mečejo na pot vizije razvoja. Iz naših zanesljivih virov smo zvedeli, da se bo zavoljo tega preimenoval tudi časnik. Odslej bo Večer za prijazen Maribor.

Seveda smo se kot resna in odgovorna novinarska ekipa po prave in verodostojne informacije podali tudi do vodstva časopisne hiše Večer, kjer so nam povedali takole: "Dobro se zavedamo, da so zaposleni naše največje bogastvo, zato bodo prav oni največ pridobili. Izboljšalo se bo ne zgolj njihovo delovno okolje, ampak se jim bo dvignila kvaliteta življenja nasploh. S selitvijo v nove prostore bo namreč časnik pridobil obrat družbene prehrane, in sicer v pritličju (nove) matične stavbe. Obrati družbene prehrane so bili nekoč v delovnih organizacijah nekaj povsem običajnega in so skrbeli za pravilno, redno ter uravnoteženo prehrano zaposlenih, zato lahko z gotovostjo trdimo, da se bo po prvem januarju 2024 znatno izboljšalo tudi zdravje večerovcev in njihovo psihofizično stanje nasploh. Poleg obrata družbene prehrane bo časnik Večer pridobil še restavracijo za posebne priložnosti, obiske eminentnih gostov in novoletne zabave. Želeli bi še poudariti, da je bila selitev v županove prostore sprejeta soglasno in na demokratičen način, kot je to v naši hiši ustaljena praksa."

Pri Večeru prav tako že razmišljajo, da bi tradicionalno prireditev Bob leta prestavili v pomladne mesece in na novo lokacijo, Vojašniški trg, ter jo preimenovali v Bob ob steno. Tam bo v poletnih mesecih stal tudi Večerov oder Festivala Lent. Večernico, ki se bo po novem imenovala rožmarinčica, bodo večerovci že naslednje leto podelili na novem Trgu pri Stari trti, ponosu prenovljenega Lenta in mesta ob Dravi nasploh, nominiranci pa se bodo na prireditev svečano sprehodili po rdeči preprogi čez Splavarsko brv in mimo Hiše stare trte. Kje se bo po novem odvijala tradicionalna Večerova osebnost Štajerske, je za zdaj še neznanka, iz dobro obveščenih krogov pa smo izvedeli, da se vodstvo časopisne hiše močno nagiba k izvedbi prireditve na novem plavajočem odru, a gre za zdaj še za nepreverjene informacije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta