(VIDEO) Zadnji posnetek Marilyn Monroe prikazuje njeno stanje pred smrtjo: Histerično se je smejala, nato jokala

D.Ži
10.11.2023 11:48

Najbrž nikoli ne bomo izvedeli, zakaj se je življenje legendarne svetlolaske tako hitro končalo, posnetek, ki je nastal v njenih zadnjih dneh, jo prikazuje med poziranjem na plaži.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Laurence Olivier in Marilyn Monroe v filmu Princ in plesalka leta 1957.   
Profimedia

Legendarna in nikoli pozabljena hollywoodska igralka Marilyn Monroe je umrla leta 1962 in za seboj pustila veliko filmsko zapuščino, njeno zasebno življenje še danes marsikoga zelo zanima in gane. 

Razpoloženje Marilyn Monroe je v zadnjih dneh življenja očitno močno nihalo.  
Profimedia

Prav tak je njen zadnji video, ki je bil posnet konec julija 1962. Vidimo, kako na plaži pozira fotografu Georgeu Barrisu. Le nekaj dni kasneje je bila že mrtva. George je šele leta kasneje spregovoril o tistem dnevu in razkril, da je ves čas čutil, da zvezdnica ni dobro in da jo nekaj mori. Medijem je razkril, da je njeno razpoloženje nihalo in da se je v enem trenutku histerično smejala, v drugem pa jokala brez razloga in da ni zaznavala nikogar okoli sebe.

Nekoliko pozabljen video je v teh dneh spet postal spletna atrakcija in številne oboževalce spomnil na njene zadnje dni. Posnel ga je mimoidoči in ga podaril Barrisu. 

Marilyn Monroe bo za vedno ostala seks simbol nekega časa.  
Profimedia

Marilyn še danes velja za eno največjih hollywoodskih zvezdnic in seks simbol nekega časa. Nastopila je v komediji Nekateri so za vroče in številnih drugih filmih, bila pa je tudi nadarjena pevka, zimzelena je postala njena izvedba skladbe "Diamonds Are a Girl's Best Friend".

Leta 1959 v filmu Nekateri so za vroče.  
Profimedia

Svet je pretresla njena smrt 4. avgusta 1962, obdukcija je pokazala, da je vzela prevelik odmerek antidepresivov in da je morda naredila samomor. Po tem so se pojavile številne teorije zarote, da naj bi njeno smrt naročil kar ameriški predsednik John F. Kennedy, s katerim naj bi imela afero, a tega nikoli niso dokazali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta